ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

Τ. Μπαλτάκος: Χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα είμαστε αιχμάλωτοι


Τ. Μπαλτάκος: Χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα είμαστε αιχμάλωτοι

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες κυβέρνηση και τρόικα καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών κυρίως για το θέμα της λήψης νέων μέτρων χαρακτηρίζονται παράλογες.
Ενδεικτικές της βαριάς ατμόσφαιρας που επικρατεί, είναι οι δηλώσεις του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου στον ρ/σ "Βήμα fm", όπου χαρακτηρίζει μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας την τρόικα και το μνημόνιο, ξεκαθαρίζοντας ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το πρώτο βήμα για να διώξουμε την τρόικα από τη χώρα.


"Η τρόικα και το μνημόνιο είναι μια μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας και όλη η προσπάθεια γίνεται για να σταθούμε στα πόδια μας μια ώρα αρχύτερα έτσι ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτούς έτσι ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτούς όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Όλα γίνονται για να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα είμαστε σβησμένοι από το χάρτη. Με το πρωτογενές πλεόνασμα πληρώνουμε μισθούς και όλες τις δαπάνες του κράτους και έτσι τα πάντα είναι εφικτά. Έχουμε επιλογές, χωρίς το πλεόνασμα δεν έχουμε καμία επιλογή. Είμαστε αιχμάλωτοι", είπε ο κ. Μπαλτάτος και πρόσθεσε:
"Την τρόικα εμείς την φέραμε δεν ήρθε μόνη της και εμείς θα την αναγκάσουμε να φύγει πετυχαίνοντας τους στόχους μας".
Αναμένοντας ότι το επόμενο οκτάμηνο θα είναι "κόλαση", το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται για το μπρα ντε φερ με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2014, με πρώτη γραμμή άμυνας ότι τα νέα στοιχεία και οι προβολές που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το "κενό" τείνει να εξαφανιστεί.
Για τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι το όποιο "κενό" μπορεί να καλυφθεί με οργανωτικά μέτρα, όπως η διασταύρωση των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλουν οι εργοδότες με τα στοιχεία από το πρόγραμμα "Εργάνη" για τον εντοπισμό της εισφοροδιαφυγής. Αντιθέτως, η Τρόικα επιμένει στη συνταγή των νέων περικοπών.
Στην Άμυνα, αναζητούνται ισοδύναμα για τη κάλυψη του "κενού" που άφησε η αποφυγή των περικοπών σε απόστρατους και εν ενεργεία ένστολους. Στην Υγεία, το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει επαρκείς τις περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη και αποδοτικό το "κούρεμα" στους προμηθευτές.
Αντιθέτως, η τρόικα εντείνει τη πίεση για μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση των τιμών στα γενόσημα. Στο πεδίο της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί ως "εργαλείο" μελέτη του ΔΝΤ για την εκτίναξη των εσόδων στις περιόδους ανάκαμψης, όπως αναμένεται να είναι το 2014, ωστόσο η Τρόικα δεν πείθεται και αμφιβάλλει για τη δυνατότητα εσόδων στο 0,4% του ΑΕΠ.
Τεταμένα είναι τα πνεύματα και στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι βουλευτές στέλνουν μηνύματα ότι δεν περνούν νέα μέτρα. Ο Βύρων Πολύδωρας, με δήλωσή του αφήνει αιχμές για τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές καθώς αναφέρει: "Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν. Δηλαδή, αν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για "κούρεμα" καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά; Ηθικόν επιμύθιον: Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους. Αίσχος!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ