ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Οκτωβρίου 27, 2013

Τρία ακίνητα του ΝΑΤ προορίζονται για «αξιοποίηση»

«Ακτινογραφία» της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων έγινε μέσα από την Ενιαία Βάση Ακίνητης Περιουσίας «ΕΣΤΙΑ» του υπουργείου Εργασίας και στην πρώτη έκθεσή της καταλήγει ότι για τα ταμείο των ναυτεργατών υπάρχουν τρία ακίνητα προς αξιοποίηση, χωρίς, πάντως, να προσδιορίζονται ποια είναι.

Συγκριμένα, από την έκθεση, που δόθηκε, προ ημερών, στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι το ΝΑΤ διαθέτει 21 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 132,13 εκατομμυρίων ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων διαθέτουν 504 ακίνητα αξίας 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η «μερίδα του λέοντος» ανήκει στο ΙΚΑ, που διαθέτει 202 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 670 εκατομ. € (αντιστοιχεί στο 46,9% του συνόλου της αντικειμενικής αξίας).
Από εκεί και πέρα, δεύτερος έρχεται ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) με 81 ακίνητα αλλά πολύ χαμηλής αντικειμενικής αξίας αφού συνολικά δεν υπερβαίνει τα 82,6 εκατ. €. Από πλευράς αξίας των ακινήτων δεύτερο είναι το ΕΤΑΑ με 73 ακίνητα αξίας 148,8 εκατ. € (10,4%του συνόλου της αντικειμενικής αξίας ) και ακολουθούν σε αξία τα ακίνητα του ΝΑΤ (9.2% του συνόλου).
Η πλειοψηφία των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους οι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί είναι κτίρια γραφείων, καταστήματα, χώροι στάθμευσης και λοιποί επαγγελματικοί χώροι. (85,06% της συνολικής αντικειμενικής αξίας). Σημαντικό ποσοστό επίσης (9,86%) αφορά σε αγροτεμάχια και οικόπεδα.
Ειδικά, το ΝΑΤ διαθέτει 18 κτίρια γραφείων, καταστημάτων κ.λπ συνολικού εμβαδού 47.602 τ.μ και αντικειμενικής αξίας 95,8 εκατ. € και τρία οικόπεδα, ανάμεσα στα οποία και του παλιού Ναυτικού νοσοκομείου στα Μελίσσια, συνολικής έκτασης 375.916 τ.μ. και συνολικής αντικειμενικής αξίας 36,2 εκατ. €.
Να σημειωθεί ότι το ταμείο των ναυτεργατών εμφανίζεται να μην μισθώνει ακίνητα αλλά ούτε και να εκμισθώνει, γεγονός, που σημαίνει ότι έχει μηδενικά έσοδα από την ακίνητα περιουσία του, εκτός εάν έχει γίνει κάποιο λάθος στην καταγραφή του προγράμματος.
Από το σύνολο των ακινήτων του ΝΑΤ προς ιδιόχρηση προσδιορίζεται ότι είναι 18 ακίνητα, συνολικής έκτασης 428.892 τ.μ και αντικειμενικής αξίας 120,4 εκ. € και προς αξιοποίηση τρία τα οποία δεν προσδιορίζονται και είναι συνολικής έκτασης 5.374 τ.μ και αντικειμενικής αξίας 11,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Τι είναι η Ενιαία Βάση Ακίνητης Περιουσίας «ΕΣΤΙΑ»
Η Ενιαία Βάση Ακίνητης Περιουσίας «ΕΣΤΙΑ» θεσμοθετήθηκε με τον πρόσφατο νόμο 3144/2013.
Πρόκειται για μια σύγχρονη και αξιόπιστη ηλεκτρονική βάση δεδομένων με πολλαπλές δυνατότητες που δημιουργήθηκε από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε και στην οποία το Υπουργείο Εργασίας και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς – ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΝΠΔΔ Πρόνοιας, – θα καταγράφουν πλήρη και λεπτομερειακά στοιχεία για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, τόσο για τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους όσο και για εκείνα που μισθώνουν.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σε μήνυμά του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Με την ηλεκτρονική βάση «ΕΣΤΙΑ» επιδιώκεται καταρχήν η αποτελεσματικότερη οικονομική διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και των φορέων του, μέσω της ορθολογικής και συντονισμένης παρακολούθησης, της εξοικονόμησης δαπανών, της ευρύτερης δημοσιότητας και προσέλκυσης του ενδιαφέροντος τρίτων, της ενίσχυσης της διαφάνειας. Με αυτό τον τρόπο, εξυπηρετείται αποτελεσματικά ο διττός στόχος του προγράμματος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου, δηλαδή η μεγιστοποίηση των εσόδων από την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων και η ελαχιστοποίηση του κόστους ενοικίασης ακινήτων από ιδιώτες. Συνεπώς, θα εκλείψουν και απαράδεκτα φαινόμενα, όπως π.χ. κάποιο ασφαλιστικό ταμείο να μισθώνει κτήριο από ιδιώτη με υπέρογκο μίσθωμα, ενώ υφίσταται γειτονικό, ιδιόκτητο κτήριο άλλου ασφαλιστικού ταμείου που παραμένει ανεκμετάλλευτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ