ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

Εξεδόθη το βούλευμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου, που συγκλόνισε τους Έλληνες πολίτες


Με περίπου τους μισούς και συγκεκριμένα 14 από τους 32 αρχικά κατηγορουμένους για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, θα διεξαχθεί τελικά η σχετική δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε επί μακρόν την πολιτική ζωή και την κοινή γνώμη.



Με βούλευμα που εξέδωσε χθες το 3μελές Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας παραπέμπονται να δικαστούν στο εδώλιο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη (σύζυγος του τ. υπουργού Γ. Βουλγαράκη) και δύο συγγενικά της πρόσωπα, οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης (πατέρας και αδελφός της).
Παράλληλα με το εφετειακό βούλευμα παραπέμπονται επίσης σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.
Ακόμα παραπέμπονται ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη (για απλή συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση), ενώ στο εδώλιο θα βρεθούν και πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) όπως ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος του ΝΣΚ Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του ΝΣΚ Ιωάννης Διονυσόπουλος και Στέφανος Δέτσης.
Το βούλευμα 2000/13 αποδίδει κατά περίπτωση σε διάφορα πρόσωπα κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, που σχετίζονται με τις «ιερές ανταλλαγές ακινήτων» και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστωνίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Δημοσίου.
Το δικαστικό βούλευμα απαλλάσσει τον τ. διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου, ενώ, παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, παραπέμπονται και οι στενοί συγγενείς της Αικ. Πελέκη, η οποία έχει τιμωρηθεί αμετάκλητα και με παύση μερικών μηνών από την ιδιότητα της συμβολαιογράφου, καθώς εκείνη συνέταξε συμβόλαια ανταλλαγής ακινήτων, που όμως δεν επιτρεπόταν να ανταλλαγούν (για λόγους προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς).
Παραγράφηκαν τα αδικήματα για υπουργούς
Η υπόθεση που αξιολογήθηκε δικαστικά ξεκίνησε ουσιαστικά το 2003 με την προσπάθεια εκπροσώπων της Μονής να ανατραπούν παλαιότερες γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που είχαν δεχθεί ότι οι επίμαχες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο.
Ακολούθησαν γνωμοδοτήσεις υπέρ της Μονής που «μπλοκαρίστηκαν» ύστερα από έντονες αντιδράσεις, ενώ η Μονή ζήτησε με αγωγή να κριθεί ότι είναι ιδιοκτήτρια των επίμαχων εκτάσεων (της λίμνης και των παρόχθιων εκτάσεων) και η δίκη «έκλεισε» με ανορθόδοξο τρόπο λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση που θα αναγνώριζε την κυριότητα του Δημοσίου.
Η τότε κυβέρνηση υιοθέτησε τις θέσεις της Μονής ότι είναι ιδιοκτήτρια και προχώρησε στις περιβόητες ανταλλαγές ακινήτων, χωρίς όμως να μπορέσουν να παραπεμφθούν υπουργοί στο Ειδικό Δικαστήριο, αφού είχαν μεσολαβήσει αλλεπάλληλες εκλογές και είχε εξαλειφθεί το αξιόποινο (αφού είχε παρέλθει η προθεσμία δίωξής τους). Το δικαστικό βούλευμα παραπέμπει τώρα 14 πρόσωπα, αφού διαπιστώνει παράλληλα ότι για αρκετές κατηγορίες έχει επέλθει πλέον παραγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ