ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2013

Ο Βενιζέλος αδειάζει Στουρνάρα για τις περικοπές στις συντάξεις


Αυστηρή απάντηση επεφύλαξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις Στουρνάρα περί «στοχευμένων περικοπών» στο ασφαλιστικό. Κάνοντας λόγο για φήμες που αναστατώνουν χωρίς λόγο τον κόσμο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι την πολιτική της κυβέρνησης την καθορίζει ο ίδιος με τον Πρωθυπουργός, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών.

Αφορμή για το ξέσπασμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αποτέλεσε η χθεσινή ομιλία Στουρνάρα στο 12ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, κατά την οποία μεταξύ άλλων εκτίμησε πως υπάρχουν περιθώρια «στοχευμένων περικοπών», με την κατάργηση «κοστοβόρων» και «άδικων» εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα που σήμερα «χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Ερωτηθείς για τα σενάρια νέων μέτρων και ειδικά για το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό, με νέες περικοπες στις συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για σενάρια, κ αι απειλητικές πληροφορίες που αναστατώνουν τον κόσμο.

«Συνεχώς», είπε, «μιλάμε για κάποια φορολογικά μέτρα, για κάποια ασφαλιστικά μέτρα, για μια αβεβαιότητα, ενώ πρέπει να υπάρξει μια ηρεμία, μια αισιοδοξία, να αφοσιωθούμε στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και μετά», πρόσθεσε, «καλούμαι να σχολιάσω τις φήμες οι οποίες διακινούνται».

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι δεν είναι απλά φήμες αλλά πληροφορίες από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε αυστηρό τόνο πως δεν σχολιάζει τίποτα που δεν συνιστά απόφαση του Πρωθυπουργού και του ιδίου. «Εμείς καθορίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης» διεμύνησε προς πάσα κατεύθυνση, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών.

Λίγο αργότερα ήρθε η υποχώρηση από πλευράς ΥΠΟΙΚ, με παράγοντες του υπουργείου να σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι οι παρεμβάσεις που εξετάζονται από την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό αφορούν μόνο το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, που αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις.

Οι ίδιοι παράγοντες διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ