ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2013

Σε καθεστώς πολυετούς επιτήρησης η Ελλάδα

Eurostat: Το μεγαλύτερο χρέος στην Ε.Ε.

 είναι το ελληνικό. Σε καθεστώς 

πολυετούς επιτήρησης η Ελλάδα


«Το πόσο ακόμα χρόνο (επιτήρηση) θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα ακόμα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί» τόνισε ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις. Σημειώνεται ότι ο υπ. Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του αλλά και άλλες φορές στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι για την Ελλάδα το καλύτερο θα είναι να πάει σε μια επιμήκυνση του χρέους. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι εύκολα αντιληπτό ότι καθεστώς πολυετούς επιτήρησης έχει ιδιαιτέρως μεγάλο ορίζοντα.

Αναφερόμενος στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πως η ζώνη του ευρώ θα ασχοληθεί «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι» με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της. Ο Επίτροπος υποστήριξε πως μέσα στους επόμενους μήνες και μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή επιθεώρησης θα αξιολογηθεί η κατάσταση της Ελλάδας, ενώ το Eurogroup θα λάβει τις αποφάσεις του για τα «μάλλον επείγοντα» δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά θέματα το Δεκέμβριο-Ιανουάριο.

Ο Ρεν επισήμανε πως το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα, διότι βάσει της συμφωνίας του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα προτού τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης αρχίσουν να συζητούν για περαιτέρω μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Από τη στιγμή που η Eurostat θα πιστοποιήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, δηλαδή εάν έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά της, θα έχουμε άλλη μία αποστολή επιθεώρησης και κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ασχοληθούμε με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», ξεκαθάρισε ο Φιλανδός Επίτροπος.
Σε ανάπτυξη... το χρέος
Στο 169,1% του ΑΕΠ ανήλθε, το δεύτερο τρίμηνο του 2013, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από 160,5% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του ίδιους έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Την Ελλάδα, που εμφανίζει το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, ακολουθούν η Ιταλία με 133,3%, η Πορτογαλία με 131,3% και η Ιρλανδία με 125,7%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Εσθονία με 9,8%, τη Βουλγαρία με 18% και το Λουξεμβούργο με 23,1%.
Στην ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος έφτασε το 93,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, έναντι 92,3%% το πρώτο τρίμηνο και στην ΕΕ ανήλθε στο 86,8%, από 85,9%.
Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το δεύτερο τρίμηνο του 2013 -σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012- αύξηση του δημοσίου χρέους παρατηρήθηκε σε 24 κράτη- μέλη και μείωση σε τέσσερα. Οι σημαντικότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ελλάδα (+19,9%), την Ιρλανδία (+15,5%) και την Κύπρο (+15,2%), ενώ οι σημαντικότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Λετονία (-3,8%), τη Γερμανία (-2,1%), τη Δανία και την Αυστρία (-0,6% σε κάθε μία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ