ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΑ "Οι Τούρκοι καλούν τους γιατρούς μας γιατί η Ελλάδα τους διώχνει".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΑ
«Επιστημονική αφυδάτωση και κοινωνική αιμορραγία» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τη μαζική φυγή των Ελλήνων γιατρών προς αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
Αναφερόμενος δε, στην "πρόσκληση" 7.000 Ελλήνω ιατρών να επανδρώσουν τα τουρκικά νοσοκομεία ο Γ.Πατούλης τόνισε ότι "Δεν είναι πρόσκληση, Είναι απάντηση στην Ελλάδα που διώχνει τους γιατρούς της"...



Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε επίσης ότι: Η ανεργία στο ιατρικό δυναμικό της Αθήνας σημείωσε τους πρώτους 10 μήνες του 2013 ένα ποσοστό 10,32% (2.598 γιατροί στους 25.163 ενεργούς) ενώ το 2012 ήταν 12,44% (3.147 γιατροί στους 25.303 ενεργούς), νούμερα που δείχνουν μια σχετική μείωση της ανεργίας από το 2012 στο 2013, λόγω της μεγάλης διαφυγής γιατρών τους τελευταίους 24 μήνες στο εξωτερικό.
Προορισμοί πρώτης επιλογής αποτελούν η Μ.Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Γαλλία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Κύπρος.
Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο μεταναστευτικό κύμα της Ελλάδας, που δεν αφορά ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό, αλλά το πιο υψηλά εξειδικευμένο: τους ειδικευμένους γιατρούς της χώρας μας.
Και ο Γ.Πατούλης κατέληξε: "Τονίσαμε πολλάκις, ότι με απειλές δε δομείται η Υγεία. Το μόνο που επιτυγχάνεται, είναι να χάνει το ελληνικό κράτος τους γιατρούς του. Και αν δεν αλλάξει άμεσα η διαχείριση αυτή του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού, ο κάθε Τούρκος Υπουργός θα καλεί τους γιατρούς μας, που η Ελλάδα διώχνει.
Όπως ακριβώς έγινε με τους ασθενείς της Λέσβου που προσκλήθηκαν από τα φθηνά ιατρικά πακέτα των Τουρκικών νοσοκομείων, όπως με το πλωτό νοσοκομείο που ναυπηγήθηκε για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του Αιγαίου, τώρα το πονηρό μάτι της Τουρκίας χτύπησε και τους έλληνες γιατρούς.
Επιτακτική ανάγκη θεωρούμε πως είναι να δομήσουμε ένα Σύστημα Υγείας που να μπορεί να στελεχώνει τις άγονες και τις παραμεθόριες περιοχές με Γιατρούς Αιχμής της Άγονης Γραμμής, εκπαιδευμένους και στην τηλεϊατρική και στην εξειδικευμένη υποστήριξη της Ζωής που απαιτεί η σταθεροποίηση και η αερομεταφορά του αρρώστου από τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ