ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Μαΐου 31, 2015

Εξαρθρώθηκε οργάνωση δουλεμπόρων - Ζητούσαν 2.500 ευρώ «το κεφάλι»


metanastes 31-5-2015Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης δουλεμπόρων, έβαλε η ΕΛ.ΑΣ., συλλαμβάνοντας πέντε σεσημασμένους διακινητές μεταναστών, ανάμεσά τους και τον «εγκέφαλο» της σπείρας. Η εξάρθρωση της οργάνωσης άρχισε...
την Παρασκευή, με τη σύλληψη του 28χρονου αρχηγού της και ενός 25χρονου συνεργού του, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, την ώρα που επιβίβαζαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN 20 Σύριους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 5 ανήλικοι, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό.


Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πέρασαν χειροπέδες στους δύο διακινητές, ενώ αμέσως μετά, σε συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ηλικίας 50 35 και 39 ετών. Όλοι οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Συρίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 – 2.500 ευρώ έκαστος, στον 50χρονο και στον 35χρονο, οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος για τη λειτουργία είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του.
Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά 12.170 ευρώ, που αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρρχονται από την παράνομη διακίνηση των αλλοδαπών, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, καθώς και εισιτήρια.
Ορισμένα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με κατηγορίες για «Εγκληματική οργάνωση» και «Διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ