ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Μαΐου 28, 2015

ΔΝΤ: Πακετοποίηση δόσεων έγινε μια φορά το '80 στη Ζάμπια


Σταθερό στην ανυποχώρητη στάση του- όπως την έχει καταστήσει σαφή από την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου- παραμένει το ΔΝΤ. Ειρωνικό σχόλιο για τις δόσεις.
dnt-paketopoiisi-dosewn-egine-mia-fora-to-80-sti-zampia

Πιθανή θεωρεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg που επικαλείται συνέντευξή της στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.  «
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία πιθανότητα», δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν «ένας περίπατος στο πάρκο» αλλά «πιθανότατα δεν θα έφερνε το τέλος» του ευρώ.

Αποκλείεται μια συμφωνία μέσα σε δύο ημέρες

Στην ίδια συνέντευξη, η κα. Λαγκάρντ αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πάνω σε ένα σαφές σχέδιο μεταρρυθμίσεων και τονίζει ότι απομένουν πολλά να γίνουν από την πλευρά της Αθήνας έως ότου υπάρξει αυτή η συμφωνία. Μάλιστα η κα. Λαγκάρντ δηλώνει ότι είναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σχολιάζει ότι «μετά τα θετικά μηνύματα των τελευταίων 10 ημερών οι προσδοκίες έχουν μετριαστεί την τελευταία εβδομάδα»
Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ παραμένει σταθερό στην ανυποχώρητη στάση του- όπως την έχει καταστήσει σαφή από την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου- και απαντά στο ενδεχόμενο  πακετοποίησης των δόσεων λέγοντας ότι είναι μια επιλογή που θα είχε η Ελλάδα και έχει «γίνει άλλη μια φορά το '80 στη Ζάμπια».   
Σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Ουίλιαμ Μιούρεϊ  έβαλε «πάγο» στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης ότι δηλαδή επίκειται σύντομα μία συμφωνία για την Ελλάδα.
Το ΔΝΤ θέλει μία συμφωνία με ένα ολοκληρωμένο πακέτο πολιτικών. Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με ένα μόνο μικρό μέρος μέτρων
Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «δεν έχω αίσθηση για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία» και ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υπάρξει μια συμφωνία.
Πρόσθεσε  ωστόσο ότι «το συντομότερο που αυτό συμβεί, το καλύτερο για την Ελλάδα» και ότι «γίνεται μία εντατική δουλειά και δουλεύουμε για να επιτύχουμε μία συμφωνία το συντομότερο δυνατόν». 

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου έδωσε για ακόμα μία φορά το στίγμα της σκληρής στάσης που κρατάει το Ταμείο στις διαπραγματεύσεις επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά ότι το ΔΝΤ «θέλει μία συμφωνία με ένα ολοκληρωμένο πακέτο πολιτικών. Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με ένα μόνο μικρό μέρος μέτρων» τόνισε.
Επισήμανε πάντως εκ νέου ότι το ΔΝΤ είναι «σίγουρα ευέλικτο και ανοιχτό σε εναλλακτικές επιλογές» που όμως δεν θα αποκλίνουν από τους στόχους του προγράμματος. 

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις εκπρόσωπων της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα πληρώσουν τις δόσεις προς το ΔΝΤχωρίς συμφωνία, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επικαλέστηκε την διαβεβαίωση του κ. Βαρουφάκη στην συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ ότι οι δόσεις προς το ΔΝΤ θα πληρώνονται κανονικά.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να πληρώσει η Ελλάδα τις δόσεις της προς το Ταμείο όλες μαζί-πακέτο στο τέλος Ιουνίου, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό είναι μία επιλογή που θα μπορούσε να είχε η Ελλάδα.
Σημείωσε πάντως με νόημα ότι το «πακετάρισμα των δόσεων»έγινε μια φορά την δεκαετία του '80 στην Ζάμπια. 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο εργάζεται  το ΔΝΤ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
«Το κόστος στην ελληνική οικονομία από ένα Grexit θα είναι υψηλό, ενώ για την Ευρώπη κάτι τέτοιο θα επιφέρει έλλειμμα εμπιστοσύνης και οι επιπτώσεις δεν πρέπει να υποεκτιμηθούν».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ