ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2015

Βαρουφάκης: Οι ιστορικοί θα βρουν τα πραγματικά κίνητρα των δανειστών


Η επιμονή των δανειστών στην λιτότητα είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει κλείσει η συμφωνία, ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης σε άρθρο του.
baroufakis-oi-istorikoi-tha-broun-ta-pragmatika-kinitra-twn-daneistwn

Η
 επιμονή των δανειστών στην λιτότητα είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει κλείσει η συμφωνία, μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων μηνών, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκηςσε άρθρο του στο project syndicate, με τίτλο «Austerity is the only Deal-breaker».
Είναι σαφές ότι η απαίτηση των πιστωτών μας για περισσότερη λιτότητα δεν έχει τίποτα να κάνει με ανησυχίες αναφορικά με τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή με την μετακίνηση της Ελλάδας σε έναν βιώσιμο οικονομικό δρόμο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.
«Τα πραγματικά τους κίνητρα», προσθέτει, «θα πρέπει να αναζητηθούν απο τους ιστορικούς του μέλλοντος...».
Ο υπουργός Οικονομικών επεδίωξε ακόμη να καταρρίψει τον «μύθο», όπως λέει, που μιλά για απροθυμία της Αθήνας να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, χάνοντας την εμπιστοσύνη και την καλή θέληση των εταίρων στην ευρωζώνη.

«Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Η κυβέρνησή μας θέλει να εφαρμόσει ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποστηρίζουν ευρωπαϊκά, οικονομικά think tank. Επιπλέον, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε την υποστήριξη του ελληνικού λαού για ένα αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ένα ανεξάρτητο φορολογικό σύστημα, λογικό πρωτογενές πλεόνασμα για πάντα, ένα λογικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, σε συνδυασμό με έναν οργανισμό ανάπτυξης ο οποίος θα εκμεταλλεύεται τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία με στόχο την δημιουργία ροής επενδύσεων, μία πραγματική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την απελευθέρωση αγορών αγαθών και υπηρεσιών κλπ. Αν, λοιπόν η κυβέρνησή μας επιθυμεί να κάνει όλα αυτά τα οποία αναμένουν οι εταίροι μας, γιατί δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία; Ποιό είναι το πρόβλημα;»

«Το πρόβλημα είναι απλό: Οι δανειστές της Ελλάδας επιμένουν σε ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα για αυτή την χρονιά και πέρα, αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης. «Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να δεχθεί μία θεραπεία η οποία, μετά από πέντε χρόνια, έχει αποδειχθεί χειρότερη από την ασθένεια..», σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ