ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

Επαιρναν επίδομα πολυτέκνων για... ανύπαρκτα παιδιά


Με τη χρήση ψευδών πιστοποιητικών γεννήσεων τέκνων, δηλώθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες για 16 ανύπαρκτα παιδιά. Η μεγάλη απάτη κράτησε μία δεκαετία.
epairnan-epidoma-poluteknwn-gia-anuparkta-paidia

Η υπόθεση αφορά σε παράνομη λήψη οικογενειακών επιδομάτων πολυτεκνίας από μη δικαιούχους.
Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος είναι δύο μεσήλικες ημεδαποί, ενώ εξακριβώθηκαν τα στοιχεία 14 ατόμων (7 ζευγάρια) που εμπλέκονται στην υπόθεση, τα οποία με τη χρήση ψευδών πιστοποιητικών γεννήσεων τέκνων, δηλώθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες για 16 ανύπαρκτα παιδιά.
Μέσα σε μια δεκαετία, οι οικογένειες έλαβαν παράνομα επιδόματα ύψους 200.000 ευρώ. 
Τη ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο κατάφεραν να τερματίσουναστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απάτης, της υφαρπαγής και χρήσης ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και άλλων συναφών αδικημάτων.
Μέλη επτά οικογενειών στον οικισμό των Διαβατών, από 2004, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις υποδείξεις των αρχηγικών μελών του κυκλώματος, κατάφεραν να υφαρπάξουν ψευδή πιστοποιητικά γεννήσεων ανύπαρκτων τέκνων, έχοντας προηγουμένως καταθέσει ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις σε διάφορα ληξιαρχεία της χώρας.
Τα υφαρπαχθέντα πιστοποιητικά γεννήσεων, κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι στη συνέχεια σε Ασφαλιστικό Φορέα, απ΄όπου λάμβαναν επιδόματα πολυτεκνίας, τα οποία δεν δικαιούνταν.
Η δικογραφία υπεβλήθη στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ