ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

Εμπαίζουν τους συνταξιούχους - Τάζουν αυξήσεις και... στέλνουν φόρους

Εμπαίζουν τους συνταξιούχους - Τάζουν αυξήσεις και... στέλνουν φόρους

Εμπαίζουν τους συνταξιούχους λέγοντας πώς το νέο καθεστώς στην παρακράτηση φόρου για τις επικουρικές θα φέρει αύξηση των συντάξεων τους, αλλά κρύβουν το γεγονός ότι, με τους νέους φόρους που επιβάλλουν θα βγουν τελικά χαμένοι.

Η αλλαγή του καθεστώτος στην παρακράτηση φόρου μπορεί να φέρει αυξήσεις από 5 έως 74 ευρώ στις συντάξεις. Αυτή η αύξηση όμως, όπως αναφέρει η «Ημερησία» θα είναι πρόσκαιρη, αφού με τις νέες φορολογικές δηλώσεις επιβάλλονται νέοι φόροι με τους συνταξιούχους να χάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που υποτίθεται ότι κέρδισαν.
Οι επικουρικές μέχρι τον Ιούλιο επρόκειτο λοιπόν να αυξηθούν από 4,9 ευρώ εφόσον η επικουρική σύνταξη ανέρχεται σε 100 ευρώ τον μήνα, 9,85 ευρώ για μηνιαία επικουρική σύνταξη 200 ευρώ, 29,55 ευρώ εφόσον η επικουρική σύνταξη ανέρχεται σε 300 ευρώ τον μήνα, 59,10 ευρώ για μηνιαίες επικουρικές συντάξεις ύψους 400 ευρώ και 73,87 ευρώ για επικουρικές συντάξεις 500 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την κατάργηση του συστήματος αυτοτελούς παρακράτησης φόρου με συντελεστές 5%, 10% και 15% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, η μηνιαία παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών στα ποσά των επικουρικών συντάξεων θα διενεργείται αυτοτελώς από κάθε ασφαλιστικό ταμείο με βάση τη φορολογική κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.
Σε αυτήν ισχύουν μεν φορολογικοί συντελεστές 22%, 32% και 42%, αλλά ταυτόχρονα ισχύει και έκπτωση φόρου που μηδενίζει τις επιβαρύνσεις για ετήσια ποσά επικουρικών συντάξεων μέχρι 9.550 ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα ποσά των επικουρικών συντάξεων και βοηθημάτων, τα οποία είναι σε ετήσια βάση χαμηλότερα των 9.550 ευρώ, δηλαδή μέχρι 795,83 ευρώ τον μήνα, δεν θα υπόκεινται πλέον σε κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών.
Ωστόσο, με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης το επόμενο έτος οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν «μαζεμένο» τον φόρο που αναλογεί στις επικουρικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ