ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015

Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε παραπέμπει σε προετοιμασία για ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε παραπέμπει σε προετοιμασία για ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα


Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε στις  ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης για ένα πιθανό σχέδιο Β σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση της  Ελλάδας αποτύχουν . Ο υπουργός της Σλοβενίας έθεσε το θέμα κατά τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην  Ρίγα.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους το Σάββατο μετά  το πέρας της συνάντησης της ομάδας  των υπουργών Οικονομικών  της  Ευρωζώνης κατά την  οποία είχαν  αποτύχει να προχωρήσουν σε συνομιλίες με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα  την περαιτέρω χρηματοδότηση, ο Σόιμπλε ήταν προσεκτικός στην απάντησή του. "Δεν πρέπει να ρωτάτε  τους υπεύθυνους πολιτικούς για εναλλακτικές λύσεις», είπε.

"Φυσικά και υπάρχει αρκετή φαντασία για να φανταστεί κανείς τι είδους γεγονότα  θα μπορούσαν  να συμβούν" εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της  Ελλάδας, δήλωσε ο Σόιμπλε. "Αλλά αν ένα υπεύθυνο μέλος της ομάδας του ευρώ, ή οποιοδήποτε υπεύθυνος πολιτικός, ήταν να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση με ένα « ναι », ξέρουμε τι θα συμβεί.  Αν αυτός απαντούσε  με ένα « όχι », το οποίο έχω κάνει εδώ, ακόμα και με το να μην αποδέχομαι την ερώτηση τότε ξέρουμε ότι δεν θα με πιστέψετε”. 

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό αν ήταν για να δείξει ότι οι υπουργοί εργάζονται  πάνω σε ένα σχέδιο Β για το τι θα πρέπει να κάνουν όταν η  Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα και δεν  είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της.

Αντ 'αυτού, ο Σόιμπλε προέβη σε παραλληλισμό με την μυστικότητα που περιέβαλε τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού για την επανένωση της Γερμανίας το 1989. "Αν τότε ως  αρμόδιος Υπουργός,   ήμουν ένας από αυτούς, που θα το είχαν πει νωρίτερα,  ότι έχουμε ένα σχέδιο για την  επανένωση, τότε πιθανώς ολόκληρος ο κόσμος θα έλεγε: «Οι Γερμανοί έχουν ξεφύγει τελείως  είναι τρελοί."

Η πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ενέκρινε το γερμανικό μάρκο, το νόμισμα της Γερμανίας πριν από την εισαγωγή του ευρώ, το 1990.

Το ερώτημα της Σλοβενίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έθεσε το θέμα του σχεδίου Β, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ευρωομάδας  την Παρασκευή. Είχε λάβει στήριξη για την πρότασή του από τη Σλοβακία και τη Λιθουανία, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

" Στην συζήτηση το ερώτημα μου ήταν περίπου τι θα κάνουμε αν.... το νέο πρόγραμμα δεν επιτευχθεί εγκαίρως για την Ελλάδα ώστε να είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί από μόνη της  για να βελτιώσει την ρευστότητα της», δήλωσε ο Ντούσαν Mramor το Σάββατο το πρωί.

Αλλά  ο Mramor αρνήθηκε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα, θα οδηγούσε στην αυτόματη έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη. " Είναι ένα« σχέδιο Β » το οποίο μπορεί να είναι οτιδήποτε», είπε.

jm/bk (Reuters, dpa)
http://www.dw.de

http://nr.news-republic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ