ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Απριλίου 25, 2015

Κοτζιάς: Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να επιλέξει να στηρίξει ή να τιμωρήσει την Αθήνα

Κοτζιάς: Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να επιλέξει να στηρίξει ή να τιμωρήσει την Αθήνα


RIA NOVOSTI
Η  Αθήνα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη πρέπει να βρουν μια συμβιβαστική λύση σχετικά με την πολιτική, η οποία θα οδηγήσει σε μια αναβίωση της οικονομίας και θα επιτρέψει στη χώρα να πληρώσει τα χρέη της, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα, ο Νίκος Κοτζιάς.

ΑΘΗΝΑ 24 Απριλίου - RIA Novosti, Gennady Melnik. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θεωρεί ότι οι χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα από την στιγμή που  ήρθε στην εξουσία στην Αθήνα η  ριζοσπαστική Αριστερά. "Θα πρέπει να μας υποστηρίξουν, έτσι ώστε να έχουμε ανάπτυξη, διαφορετικά   ας  αποφασίσουν να διώξουν την Ελλάδα για να αγωνιστεί μόνη με τις δυσκολίες της, με σκοπό να την τιμωρήσουν  και να δώσουν το παράδειγμα το τι θα συμβεί  σε μια χώρα η οποία  θα έχει Αριστερή Κυβέρνηση”, αυτά δήλωσε ο Κοτζιάς σε συνέντευξη  του στο πρακτορείο Reuters στην Νέα Υόρκη κατά την  τελευταία ημέρα της πενθήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

Ο Κοτζιάς σημείωσε  ότι η Γερμανία μας  σέβεται , αλλά όχι η  γερμανική πολιτική ή η σχέση του Βερολίνου για την ελληνική οικονομία.

Η Αθήνα και οι  εταίροι  της  στην ευρωζώνη πρέπει να φθάσουν σε συμβιβασμό  σχετικά με την αναπτυξιακή  πολιτική που θα οδηγήσει  σε ανάκαμψη  της οικονομίας  και θα επιτρέψει στη χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της,  είπε ο  Κοτζιάς . Σε ερώτηση, αν θα ζητήσει από άλλους στην Ευρώπη  να εμπιστεύονται  μόνο  την Ελλάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Δεν είναι επί  του παρόντος, η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.».

Θέλουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και τελικά θα τον  βρούμε »- είπε εκφράζοντας την εμπιστοσύνη  του ο Κοτζιάς.

"Ποιος μπορεί να δώσει λύση (το ακροδεξιό  κόμμα «  Χρυσή Αυγή; »  κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτό, κατά συνέπεια η λύση θα βρεθεί." - Είπε ο υπουργός.

Το Κόμμα της «Χρυσής Αυγής», το οποίο οι πολιτικοί επιστήμονες αποκαλούν ότι έχει Νεο ναζιστική ιδεολογία, ήταν η  τρίτη  δύναμη στις βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας για τη συνεργασία με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού, που θα περάσει  από την Τουρκία στην Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Ουγγαρία, ενδεχομένως και την την Αυστρία, ο Κοτζιάς, δήλωσε ότι η ομάδα εργασίας τον Μάιο  θα συζητήσει  τα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα. Με βάση τους  ρωσικούς  υπολογισμούς ο Κοτζιάς τόνισε ότι οι επενδύσεις στο ελληνικό τμήμα του αγωγού θα μπορούσαν  να φθάσουν  2 έως 2.500.000.000.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τη χρηματοδότηση του έργου θα είναι δυτικές οι  εταιρείες και οι τράπεζες , και όχι η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Ο Κοτζιάς είπε επίσης ότι ο Ειδικός Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για Διεθνή  Ενεργειακά  Θέματα  Amos Hokstayn  φτάνει  στην Αθήνα για δύο εβδομάδες και θα παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου, το  οποίο  κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνει επίσης την Αλβανία και τη Βοσνία.

http://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ