ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

Τα δύο σενάρια για αργό ή γρήγορο Grexit!


Oι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS μελετούν τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας. Οι πιθανές εξελίξεις σε διάγραμμα.
ta-duo-senaria-gia-argo-i-grigoro-grexit

Δύο σενάρια, είτε για γρήγορο είτε για αργό, Grexit παρουσιάζουν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS, σε μελέτη για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, την οποία αναδημοσιεύει ο βρετανικός Guardian:
Σύμφωνα με το “γρήγορο” σενάριο:
Μαζική ανάληψη κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνηθεί να συνεχίσει την επέκταση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA). Τότε η κυβέρνηση θα χρειαστεί να χρηματοδοτήσει (ή καλύτερα να ανακεφαλαιοποιήσει) το τραπεζικό σύστημα, με τη χρήση ενός νέου νομίσματος. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να καθυστερήσει με την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στις αναλήψεις μετρητών.
Σύμφωνα με το “αργό” σενάριο:
Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστού μπορεί να χρησιμοποιήσει ομόλογα (IOUs) για την πληρωμή προμηθευτών και αν χρειαστεί για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις. Επειδή η πραγματική αξία αυτών των ομολόγων θα είναι πρακτικά κατώτερη του ευρώ, αυτό θα σημάνει ότι το νέο νόμισμα θα έχει ήδη υποτιμηθεί. 
Η συνεχής και αυξανόμενη χρήση αυτών των τίτλων θα αυξήσει τις εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες και θα καταστήσει ακόμη πιο αναγκαίο το νέο νόμισμα. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα παραμείνει τυπικά στο ευρώ, αλλά πρακτικά θα έχει τεθεί εκτός της νομισματικής ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ