ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Απριλίου 25, 2015

Reuters: Η Ευρωζώνη προειδοποιεί την Ελλάδα ότι δεν παίρνει μετρητά μέχρι την πλήρη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις.

Reuters: Η Ευρωζώνη προειδοποιεί την Ελλάδα ότι δεν παίρνει μετρητά μέχρι την πλήρη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις.


 Robin ο Έμμοτ και η Ingrid Melander
ΡΙΓΑ (Reuters) - Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, προειδοποίησαν  την Ελλάδα την Παρασκευή ότι η αριστερή κυβέρνηση τους δεν θα πάρει πλέον ενισχύσεις μέχρι να συμφωνήσει  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης, η Αθήνα παραπαίει πιο κοντά στην πτώχευση.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης ο υπουργός   οικονομικών  αντιμετωπίστηκε  σκληρά το  πρωί  από τους Υπουργούς  της ζώνης του Ευρώ που τον κατηγόρησαν ότι μένουν με την εντύπωση  ότι οι συνομιλίες "πηγαίνουν στο  πουθενά" και ένας υπουργός είπε ότι ίσως είναι καιρός για τις  κυβερνήσεις να  προετοιμάσουν ένα σχέδιο  Β για  μια ελληνική χρεοκοπία.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ο οποίος προέδρευσε της συνάντησης στην πρωτεύουσα της Λετονίας, έκλεισε την πόρτα στην πρόταση  του Βαρουφάκη  για πρόωρα μετρητά μετά από μερικές μεταρρυθμίσεις.

Ένας  ολοκληρωμένος  και λεπτομερής κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητος, δήλωσε ο  "Dijsselbloem   σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση στη Ρίγα." Μια ολοκληρωμένη συμφωνία είναι απαραίτητη πριν από κάθε εκταμίευση που  μπορεί να λάβει χώρα ... Γνωρίζουμε όλοι ότι ο χρόνος τελειώνει. "

Είπε, επίσης, ότι το υπόλοιπο των 7,2 δις ευρώ σε δεσμευμένα  κεφάλαια διάσωσης δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο μετά τον Ιούνιο, και οι πιστωτές στην Ελλάδα δεν θα μιλήσουμε για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και την ελάφρυνση του χρέους μέχρι η  Αθήνα να αποφασίσει  μια  πλήρη ενδιάμεση συμφωνία.

Σε μια ένδειξη της απογοήτευσης της ευρωζώνης, η συζήτηση για την Ελλάδα διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα, ενώ οι υπουργοί αρνήθηκαν να πάνε  σε λεπτομέρειες σχετικά με ζητήματα όπως τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού της Αθήνας στα οποία  θα μπορούσε να στοχεύσει, επειδή η Ελλάδα δεν είχε τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μετά τη συνάντηση με την  Γερμανίδα Καγκελάριο  Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ότι ελπίζει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος αυτού του μήνα και η Μέρκελ την Παρασκευή επανέλαβε την έκκλησή της για μια συμφωνία σύντομα.

Αλλά Dijsselbloem δήλωσε ότι οι  υπουργοί Οικονομικών θα επανεξετάσουν  την πρόοδο και πάλι μόνο στις 11 Μαΐου - μια ημέρα πριν η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια κρίσιμη και αβέβαιη πληρωμή των  € 750 εκατομμυρίων  προς  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, δήλωσε ότι  η ΕΚΤ θα συνεχίσει να επιτρέπει τον  έκτακτο δανεισμό στις  ελληνικές τράπεζες, εφόσον αυτές αξιολογηθούν ότι είναι ικανές. Αλλά προειδοποίησε ότι ραγδαία αύξηση των αποδόσεων των  ομολόγων Ελληνικού δημοσίου μειώνει την   αξία της επιβοηθητικής εγγύησης που οι τράπεζες παρουσιάζουν για  να πάρουν  τα κεφάλαια.


Αντιμετωπίζοντας ένα κύμα εκροών των καταθέσεων , οι τράπεζες διαμένουν εν ζωή  με 75.4 δις ευρώ της κατεπείγουσας βοήθειας από την  ελληνική Κεντρική Τράπεζα. Αλλά η κριτική της  σανίδας σωτηρίας μεγαλώνει μέσα από την  ΕΚΤ, λένε πηγές της Κεντρικής Τράπεζας, και θα βρεθεί σε αμφιβολία, αν η Ελλάδα χάσει μια πληρωμή προς  τους πιστωτές της.

Ο Ευρωπαϊκός  Οικονομικός  Επίτροπος Pierre Moscovici δήλωσε ότι παρά την κάποια πρόοδο τις τελευταίες ημέρες, οι διεθνείς πιστωτές δεν ήταν ακόμα κοντά σε συμφωνία με την Αθήνα.

«Το μήνυμά μας σήμερα είναι πολύ σαφές: Πρέπει να επιταχύνουμε, θα πρέπει να επιταχυνθεί από σήμερα ... δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αν θέλουμε να επιτευχθεί ο στόχος και  οι επιδιώξεις  του καθενός από εμάς , που  είναι μια σταθερή και ευημερούσα Ελλάδα αγκυροβολημένη στη ζώνη του ευρώ ", δήλωσε ο Moscovici.

Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διαφορές, λέγοντας ότι οι υπουργοί συμφώνησαν να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν επίσης καθυστερήσει και την επιμονή της  Ελλάδας ότι οι ομάδες της ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ αποφεύγουν την  μακροχρόνια παραμονή στην Αθήνα, για τον φόβο να μην  ενταθεί η λαϊκή αντίδραση ενάντια στην  μισητή  "τρόικα ".

«Συμφωνήσαμε ότι μια συμφωνία θα είναι δύσκολη, αλλά αυτό θα συμβεί και αυτό θα συμβεί γρήγορα, γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχουμε», είπε σε μια ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου. Αργότερα είπε ότι ήταν πρόθυμος να βρει μια συμβιβαστική λύση, προειδοποιώντας για το τεράστιο κόστος για τη ζώνη του ευρώ, αν η Ελλάδα πάει στην χρεοκοπία.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Πριν από την τεταμένη συνάντηση, ο Βαρουφάκης προσέφερε κάποιες παραχωρήσεις, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την νέα χρηματοδότηση πριν η Αθήνα ξεμείνει από χρήματα, λέγοντας σε ένα blogpost  ότι ήταν ανοικτός  σε ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις και σε μια επιτροπή για να επιβλέπει την είσπραξη των  φόρων που θα είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση.

Αλλά απέρριψε  τις επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων και είπε ότι οι πιστωτές πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα ρεαλιστικό στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού πριν από την εξυπηρέτηση του χρέους.

"Η κυβέρνησή μας είναι πρόθυμη για τον εξορθολογισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος (για παράδειγμα,  τον περιορισμό της πρόωρης συνταξιοδότησης), να προχωρήσουμε  με τη μερική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ...  να δημιουργηθεί  μια πλήρως ανεξάρτητη φορολογική Επιτροπή ", δήλωσε ο Βαρουφάκης.


Οι Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι έχουν ως στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα από 1,2 έως 1,5 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για το τρέχον έτος, αρκετά κάτω από τους στόχους του 3 τοις εκατό το 2015 και 4,5 τοις εκατό το 2016  που είχε οριστεί το  2012  από  ΕΕ / ΔΝΤ στο  πρόγραμμα διάσωσης της  Ελλάδας.


Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin δήλωσε στο Reuters ότι  υπάρχει  περιθώριο ελιγμών για πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα, «για όσο διάστημα παραμένει θετικό."


Ακριβώς αν  στην Ελλάδα τα ταμειακά αποθέματα έχουν εξαντληθεί  είναι ασαφές, αλλά πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν  ότι η Αθήνα θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στην καταβολή της δόσης του ΔΝΤ, και δεν είναι  βέβαιο ότι θα μαζέψει ένα ποσό  € 2.500.000.000 από αδρανή μετρητά κρατικών οντοτήτων ».

Η Μέρκελ φάνηκε να στέλνει ένα μήνυμα καλής θέλησης μετά τη συνάντησή της με τον Τσίπρα την Πέμπτη, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι "τα πάντα πρέπει να ληφθούν υπόψη  για την προστασία της« Αθήνας  που  της τελειώνουν τα μετρητά.

Όμως, ο τόνος των υπουργών Οικονομικών ήταν πιο σκληρός, σε μια σαφή προσπάθεια να δραματοποιήσουν  το διακύβευμα και να αναγκάσουν  την αρχάρια ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί αντιλαϊκά μέτρα που είχαν αντισταθεί όπως οι συντάξεις και οι  μεταρρυθμίσεις  στην αγορά εργασίας. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό άκαρπες από τους ριζοσπάστες αριστερούς που  κέρδισαν την  εξουσία στην Αθήνα τον Ιανουάριο με  μια υπόσχεση να αναστρέψουν την  λιτότητα  και να επαναδιαπραγματευθούν  το πακέτο διάσωσης  των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι Ασφαλέστερη

Ο αντίκτυπος μιας πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης μετά από μια μακρά κρίση από την οποία η νομισματική ζώνη των 19-κρατών τελικά αναδύεται.

Αντίθετα από το αποκορύφωμα της κρίσης του  2011-12, οι οικονομολόγοι πιστεύουν σήμερα ότι η ζώνη του ευρώ είναι πολύ καλύτερα σε θέση να αντέξει οποιαδήποτε ελληνική χρεοκοπία , επειδή το ενιαίο νόμισμα έχει το δικό του ταμείο διάσωσης , την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μια τραπεζική ένωση που μπορεί να προστατεύσει τις τράπεζες από το  νέφος  της κρίσης

.«Ο κίνδυνος μετάδοσης υπάρχει, αλλά αυτός είναι πολύ χαμηλότερος από αυτό που ήταν  πριν,  είπε "ο Chief Economist της Standard & Poor 's Jean-Michel Six  στην  ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Η έλλειψη προόδου έχει αρχίσει να βλάπτει τη δημοτικότητα του Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Ο Βαρουφάκης προειδοποίησε στο blog του να μην , πιέζουν  την Ελλάδα πάρα πολύ σκληρά, λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν θα υποστηρίξουν  περισσότερες περικοπές δαπανών μετά από μια από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1950.

(Αναφορά από τον Jan Strupczewski, Robin ο Έμμοτ, Ingrid Melander, Λευτέρης Παπαδήμας, ο Tom Korkemeier, Gederts Gelzis, Francesca Landini? Μοντάζ από τον Paul Taylor και Giles Elgood)

http://nr.news-republic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ