ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

Σκληρό ροκ για τη Θάνου και τη σύσκεψη των αρχηγών


Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η διεξαγωγή της σύσκεψης αρχηγών και η ημερομηνία των εκλογών στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
skliro-rok-gia-ti-thanou-kai-ti-suskepsi-twn-arxigwn

Σε τρία μέτωπα αναμένεται να επικεντρωθεί η πολιτική αντιπαράθεση από την Πέμπτη που τελειώνει ο χρόνος της διερευνητική εντολής που έχει λάβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Η Αντιπολίτευση (Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) εγείρει σοβαρές ενστάσεις απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τρία θέματα: Πρώτον, για το πρόσωπο του πρωθυπουργό και τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δεύτερον, για το αν θα πρέπει να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών καιτρίτον, για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή αν αυτές θα γίνουν στις 20 ή τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Βέτο της ΝΔ για τον ορισμό της Θάνου ως πρωθυπουργού

Θέμα να μην οριστεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνουυπηρεσιακή Πρωθυπουργός βάζει με έντονο τρόπο η Νέα Δημοκρατία καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιλέξει άλλο πρόσωπο. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει ζήτημα νομιμότητας και για την επιλογή της Β. Θάνου και ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και…τραβάει το σχοινί συντηρώντας την σύγκρουση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καλώντας τον ουσιαστικά να μην επιλέξει, καθώς «η χώρα δεν αντέχει άλλα θεσμικά ατοπήματα».
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την επιμονή να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο αρνείται ο Πρ. Παυλόπουλος, τον θέτει προ των ευθυνών του και ουσιαστικά του υποδεικνύει, διερωτώμενη, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα την ορίσει υπηρεσιακό Πρωθυπουργό ή, κατ’ εφαρμογή του εδαφίου γ’ της παρ. 3 του άρθρου 37 του Συντάγματος, θα επιδιώξει το σχηματισμό Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα, με μόνο σκοπό τη διενέργεια των εκλογών.
 
Επίσης, η ΝΔ αμφισβητεί και την ανάδειξη της Β. Θάνου στην Προεδρία του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι πάσχει και αναφέρεται ο αρμόδιος τομέαρχης Δικαιοσύνης και πρώην αρμόδιος υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, στο ηθικό μέρος και κάνει λόγο για μεθόδευση σχετικά με την επιλογή της και προτάσσει το επιχείρημα πως δεν τηρήθηκε και η διαδικασία που ο νόμος επιβάλλει.
Το θέμα Θάνου είχε σκοπό εδώ και μέρες η ΝΔ να το θέσει με ένταση, αλλά όλα έγιναν βάσει του σχεδιασμού και το ανέδειξε μόλις ο Πρ. Παυλόπουλος αποφάσισε να μην συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι στις 30 Ιουνίου αποχώρησαν από την Υπηρεσία, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, οι Πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και δώδεκα (12) Αντιπρόεδροι των ανωτάτων αυτών Δικαστηρίων.
Σύμφωνα με τον Χ. Αθανασίου, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κίνησε τη διαδικασία και προέβη στην επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο μόνο του Προέδρου του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας (περί ώρα 02:00 μεταμεσονυχτίως της 29/6/2015, ήτοι πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου), ως Πρόεδρο του Δικαστηρίου αυτού, την τέταρτη κατά σειρά αρχαιότητας Αντιπρόεδρο, «κατά κατάφωρη παραβίαση της επετηρίδας, την οποία (επετηρίδα) οι πρώην Υπουργοί Δικαιοσύνης κ.κ. Ρουπακιώτης και Αθανασίου είχαν τηρήσει με ευλάβεια και με στόχο τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα».
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η επιλογή της Β. Θάνου είχε αποφασισθεί πριν από την προκήρυξη του Δημοψηφίσματος (προκηρύχθηκε Παρασκευή), γι’ αυτό, εξάλλου, κλήθηκαν εσπευσμένα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προς ακρόαση, οι δικαστές του Αρείου Πάγου μόλις την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη).
«Μέχρι σήμερα δεν καλύφθηκαν οι θέσεις των Προέδρων των άλλων δύο δικαστηρίων (ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου) ούτε οι θέσεις των Αντιπροέδρων. Ο λόγος ευνόητος: Η επιλεγείσα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ως Πρόεδρος ειδικού σκοπού, ήτοι για να υπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήδη επιδίδεται σε σωρεία πρωτοφανών ενεργειών, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει δικαστικούς λειτουργούς που χειρίσθηκαν, με σθένος και ευθυκρισία, συγκεκριμένες ευαίσθητες πολιτικές υποθέσεις, χωρίς λόγο και χωρίς να έχει καμιά, απολύτως, αρμοδιότητα, με μοναδικό σκοπό να αποτελέσουν αυτές αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης» αναφέρει ο Χ. Αθανασίου.
 

Μεϊμαράκης: Επιμένει σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

'Ήδη από την Τρίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμεινε στην αναγκαιότητα να γίνουν δύο συσκέψεις πολιτικών αρχηγών:
«Κατά τη γνώμη μας απαιτείται βάσει Συντάγματος να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και απαιτείται να υπάρχει και δεύτερη σύσκεψη για το αν μπορούμε να συμφωνήσουμε ή όχι στο θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης‏» ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε μάλιστα νέα επίθεση προς τον Α. Τσίπρα, λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο να μην έρχεται σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να συζητήσουμε το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το σκηνικό μετά τις εκλογές».

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζητούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Στο θέμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών επανήλθε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προβλέπεται από το Σύνταγμα, είναι εξαιρετικά σημαντική, θα πρέπει εκεί όλοι οι αρχηγοί να συζητήσουν, να μιλήσουμε για τις ευθύνες του καθενός, γιατί η χώρα οδηγείται σε εκλογές, γιατί ενώ υπάρχει μια Βουλή με 220 βουλευτές θα πρέπει να αναζητήσουμε μια νέα που θα ψάχνει 151 για να στηρίξει την κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι σαφές ότι η ευθύνη αυτή ανήκει αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα», σημείωσε η κ. Γεννηματά.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γεννηματά απέστειλε χθες μια αιχμηρή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Έχουμε την πεποίθηση, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, πως οι συνταγματικές μας ευθύνες δεν διεκπεραιώνονται με τηλέφωνα και δημόσιες ανακοινώσεις. Υπάρχει ένα όριο στη θεσμική και πολιτική ακαταστασία και το όριο αυτό το θέτει το ίδιο το Σύνταγμα με πολύ συγκεκριμένες διατάξεις. Δίχως την παραμικρή διάθεση να σας κάνω υποδείξεις, τις οποίες άλλωστε δεν έχετε ανάγκη, θεωρώ ότι έχετε δέσμια αρμοδιότητα να συγκαλέσετε τη διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να αναλάβει ο καθένας από εμάς, με τρόπο απολύτως διαφανή και δημόσιο, τις ευθύνες του απέναντι στο χώρα και τους πολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κ. Γεννηματά.
Την ίδια στιγμή, και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας και αυτός να συγκληθεί σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Αντιπαράθεση και για την ημερομηνία των εκλογών
Την θέση του ότι θα ήταν απαράδεκτο να οδηγηθούμε σε εκλογές πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου, επανέλαβε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ενώ τόνισε πως θα ήταν επίσης απαράδεκτο να μην πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εκλογών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Κυβέρνηση: Προσπάθειες κωλυσιεργίας από την Αντιπολίτευση
Για προσπάθεια της αντιπολίτευσης να κάνει καθυστερήσεις κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών δεν έχει αντικείμενο, αφού δεν υπάρχει περίπτωση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσον αφορά τις διερευνητικές εντολές ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «προσπάθειες μηδενικού πολιτικού αποτελέσματος» και «προσπάθειες κωλυσιεργίας και δημιουργίας μηδενικών εντυπώσεων». 
Σε προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να αποφύγει ή έστω να καθυστερήσει για μερικές ώρες την εκλογική αναμέτρηση αναφέρθηκε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της, σημειώνοντας ότι αυτό απασχολεί τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι το καλό του τόπου αλλά το πως θα αποφύγει να διαχειριστεί την «πολιτική κατάρρευση» της Νέας Δημοκρατίας. «Κατάρρευση» που, όπως υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη, είναι αποτέλεσμα μιας «καταστροφικής» διακυβέρνησης, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, «η διαπλοκή επέβαλε τους όρους της, τα Μνημόνια υπογράφονταν εν λευκώ και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε προς τέρψιν των δανειστών μας ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο».
«Κάποιοι, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά, επιδιώκουν να κρατούν το πολιτικό τοπίο όσο πιο θολό γίνεται. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι ώρα να δώσει ο ελληνικός λαός ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή τετραετίας. Αν το συμφέρον της χώρας δεν ταυτίζεται με τις μικροπολιτικές επιδιώξεις του κ. Μεϊμαράκη, το πρόβλημα είναι δικό του. Όχι της ελληνικής κοινωνίας», σημείωνε μεταξύ άλλων στη δήλωση της η κ. Γεροβασίλη.

Πηγές της προεδρίας στο Reuters: Στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να κηρύξει τις πρόωρες εκλογές την Παρασκευή, όπως αναφέρει αξιωματούχος της προεδρίαςστο Reuters.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το χρονοδιάγραμμα μπορεί ακόμη να αλλάξει, αλλά όπως σημείωσε, ο κ. Παυλόπουλος προτίθεται να ορίσει υπηρεσιακή πρωθυπουργό, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Θάνου την Παρασκευή.
«Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών η οποία θα είναι πιθανότατα η 20η Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρο θέλει η διαδικασία να είναι γρήγορη και να γίνουν εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε ο αξιωματούχος.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι επαφές του Πρ. Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να γίνουν και απλώς τηλεφωνικά,ώστε να λυθεί και το ζήτημα συγκρότησης της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβει καθήκοντα κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ