ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Αυγούστου 25, 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Φλαμπουράρης μου είπε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα! [βίντεο]


kwnstantopoulou 25-8-2015Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τόνισε ότι είναι ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα να πει την αλήθεια και παράλληλα αποκάλυψε ότι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράpης της ζήτησε να «μην ζορίζει»...
τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αρνήθηκε να προσέλθει να καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση για την υπόθεση της Siemens επικαλούμενος εργασιακό φόρτο. 


Αναλυτικότερα η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Ο Γιάννης Στουρνάρας δείχνει να απολαμβάνει μίας εντεταλμένης ασυλίας.Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά γιατί, όχι μόνο κάποιοι βουλευτές αρνούνται να προσέλθουν και αναλαμβάνουν την προσωπική τους πολιτική ευθύνη για ότι παραλύουν την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, αλλά και κάποιοι εμποδίζουν το να εκπροσωπηθεί αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα που είναι προφανές πια ότι δεν έχει μια ενιαία στάση. Εδώ υπάρχει μια συστηματική παρεμπόδιση.
Ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα να πει την αλήθεια 
Εγώ θέτω προ των ευθυνών τον κ. Τσίπρα, τον κύριο Μαντά και όποιον άλλον θα επιχειρήσει να μιλήσει στο όνομα του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας και στο όνομα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν συλλογικά όργανα που εκφράζονται με μονοπρόσωπο τρόπο χωρίς συνεδρίαση, χωρίς διάλογο. Δεν μπορεί αυτοί που έχουν καταλύσει και καταργήσει τη δημοκρατική προίκα, όλη τη δημοκρατική κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν την ίδια ώρα μέσα από διαρροές για δικτάτορες. Είναι ευθύνη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πει την αλήθεια και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας να πει την αλήθεια, ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ούτε του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, ότι μετέρχονται μεθόδους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Αριστερά και διαλύουν την Αριστερά. Να αναλάβουν την ευθύνη τους γιατί παρεμποδίζουν την συμπλήρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας». 
Συνεχίζοντας η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε μαζί της, στο διάδρομοτης πρωθυπουργικής πτέρυγας στη Βουλή, ο κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος, όπως είπε, της ζήτησε να μην «μην ζορίζει» τον Γιάννη Στουρνάρα 
«Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσακαι δεν μπορείς να μου απευθύνεις τέτοιου είδους παρακλήσεις», είπε η κ. Κωσταντοπούλου και συμπλήρωσε: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εξεπλάγην για αυτή την πρόσκληση, να μην ζορίζεται ο κ. Στουρνάρας»
Ο Στουρνάρας έχει φόρτο εργασίας  στη Σύρο
Η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε, κάνοντας και σχόλια, τη σημερινή επιστολή του κ. Στουρνάρα με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση. Μάλιστα, διάβασε και δημοσίευμα των Νέων, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο σπίτι του στη Σύρο 
Τα «τερτίπια» του Προκόπη Παυλόπουλου και η προώθηση των μνημονίων
Η Ζωή Κωνσταντόπουλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, έκανε λόγο και για «τερτίπια» του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς , όπως υπογράμμισε, δεν παραδίδει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε και ως «δυσττροπούντα». 
Επίσης, σχολίασε ότι «Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος από την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προωθεί τα μνημόνια.»
Παράλληλα, κατηγόρησε και την εφημερίδα «Αυγή» για σχετικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του κόμματος στις συνεδριάσεις. Η ίδια κατήγγειλε το δημοσίευμα και χαρακτήρισε ανύπαρκτη την ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη η επιστολή Στουρνάρα
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.
Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από προγραμματισμένες συναντήσεις.
Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών – τουλάχιστον επτά – μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.
Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ' ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.
Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Στουρνάρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ