ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015

Σε βάθος χρόνου...«στέλνει» το ζήτημα του χρέους το ΔΝΤ


Ενώ το ΔΝΤ θέτει στο παρασκήνιο ολοένα περισσότερα προαπαιτούμενα προς την Αθήνα, το θέμα της ελάφρυνσης χρέους φαίνεται να παραπέμπεται σε... βάθος χρόνου.
se-bathos-xronoustelnei-to-zitima-tou-xreous-to-dnt

Στην παραδοχή ότι παρότι δεν εκταμιεύει λεφτά προς την Ελλάδα,  το
ΔΝΤ είναι αυτό που υποδεικνύει τα μέτρα, τα προαπαιτούμενα και τις πολιτικές προς την Ελληνική κυβέρνηση προέβη με έμμεσο τρόπο ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.
Το ΔΝΤ- όπως είπε- "παίρνει μέρος στην τρέχουσα αξιολόγησημέσω των τεχνικών κλιμακίων του στην Αθήνα. Έχουμε συζητήσει με την ελληνική πλευρά τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαστε σε ολοκληρωμένη και πολύ καλή συνεργασία με τους Ευρωπαίους" δήλωσε, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες όλου του προηγούμενου διαστήματος για τον δυναμικό ρόλο που παίζει παρασκηνιακά το Ταμείο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα που έληγε τον Μάρτιο του 2016, "συνεχίζει να τρέχει κανονικά", δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά το πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό την ώρα που- όπως λέει το Ταμείο- δεν ικανοποιούνται οι όροι που θέτει για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Μεταξύ άλλων ο κ. Ράις έριξε το μπαλάκι των ευθυνών για πρόοδο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στην Αθήνα, λέγοντας ότι το πότε αυτή η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εξαρτάται από την "δυναμική των πολιτικών που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση". 
Και ενώ το ΔΝΤ θέτει στο παρασκήνιο διαρκώς και ολοένα περισσότερα προαπαιτούμενα προς την Αθήνα, το θέμα της ελάφρυνσης χρέους φαίνεται να παραπέμπεται σε... βάθος χρόνου προς την Ελλάδα! 
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ράις είπε ότι η ελάφρυνση χρέους μπορεί να είναι αναγκαία, συνδέεται ωστόσο με την υλοποίηση από την Αθήνα συγκεκριμένων πολιτικών και την μετέπειτα γενικότερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, προτού μία τέτοια συζήτηση περί ελάφρυνσης βρεθεί στο επίκεντρο. Όλα δείχνουν ότι το ΔΝΤ κινείται στην τροχιά των Ευρωπαίων για αναβολή της συζήτησης περί ελάφρυνσης χρέους και μετάθεσή της για πολύ αργότερα απ' ό,τι θα ήθελε η ελληνική πλευρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ