ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015

Magazine

Magazine
spania-ntoukoumenta-to-backstage-tis-pagkosmias-istorias

ΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΑ: ΤΟ BACKSTAGE ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    Η δύναμη του φωτογραφικού φακού είναι τεράστια, ειδικά όταν καταγράφει γεγονότα μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής σημασίας.  Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί μας επιτρέπει να ρίξουμε ματιές στην παγκόσμια ιστορία μέσα από την ...κλειδαρότρυπα που προσφέρει το κλικ της φωτογραφικής μηχανής. Δείτε το παγόβουνο λίγο πριν γίνει η μοιραία πρόσκρουση με τον «Τιτανικό» στα παγωμένα νερά τουΑτλαντικού εκείνο τον Απρίλιο του 1912, το περίφημο λιοντάρι της MGMπάνω σε ... σκαμπό στην κινηματογράφισή του, το αεροπλάνοτ ων αδερφώνΡάιτ να κάνει την πρώτη του πτήση πάνω από το ΄Αγαλμα της Ελευθερίας, τηΤζάκι Κένεντι να παρακολουθεί debate του Κένεντι με τον Νίξον, την επόμενη μέρα των γιορτινών εκδηλώσεων για τη νίκη των ΗΠΑ έναντι της Ιαπωνίας στη Νέα Υόρκη το 1945, το, γεμάτο ευτυχία, πρόσωπο του Νηλ Αρμστρονγκ λίγο αφ' ότου πάτησε το πόδι του στη φεγγάρι το 1969, τον πρώτο διηπειρωτικό σιδηρόδρομο των ΗΠΑ μόλις έχει ολοκληρωθεί, τον Αβραάμ Λίνκολν να συνομιλεί με έναν από τους στρατηγούς του στο πεδίο της μάχης του αμερικανικού εμφυλίου και άλλες εικόνες από τα ... backstage της ιστορίας. 


Πιστεύεται ότι αυτό ήταν το παγόβουνο στο οποίο προσέκρουσε ο Τιτανικός τον Απρίλιο του 1912 αποτυπωμένος από φωτογραφική μηχανή επιβάτη τπυ τραγικού πλοίου. 

Στιγμιότυπο από την κινηματογράφιση της σκηνής με το περίφημο λιοντάρι, σήμα - κατατεθέν της MGM, στα κινηματογραφικά στούντιο που γυρίστηκαν μερικές από τις καλύτερες ταινίες του Χόλιγουντ.

Ο Γουίλμπουρ Ράιτ κάνει την πρώτη του ιστορική πτήση γύρω από το ΄Αγαλμα της Ελευθερίας το 1909.

Η Τζάκι Κένεντι παρακολουθεί πίσω από τις κουίντες το debate του συζύγου της, Τζον Φ. Κένεντι, με τον Ρόμπερτ Νίξον το 1960.

Πως βρήκε την πόλη η επόμενη μέρα των γιορτινών εκδηλώσεων για τη νίκη των ΗΠΑ έναντι της Ιαπωνίας στη Νέα Υόρκη το 1945. 

Ιρακινοί στρατιώτες παρακολουθούν το πως καίγονται πετρελαιππηγές στο Ιράκ το 1990.

Πριν γίνει Hollywood ήταν Hollywoodland η περίφημη επιγραφή στις πλαγιές των λόφων του Λος Αντζελες όταν πρωτοδημιουργήθηκε το 1929.

Σπάνια φωτογραφία του τοξωτού φράγματος Χούβερ επί του ποταμού Κολοράντο, στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών της Αριζόνα και της Νεβάδα το 1936 προτού ολοκληρωθεί. 

Το, γεμάτο ευτυχία, πρόσωπο του Νηλ Αρμστρονγκ λίγο αφ' ότου πάτησε το πόδι του στη Σελήνη το 1969.

Αυτοί οι θεατές παρακολουθούν «λαθραία» την υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιών (1919) ανάμεσα στις δυνάμεις της Αντάτ και της Γερμανικής Αυτοκρατορίας που τερμάτισε επίσημα τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Ανατολικογερμανός στρατιώτης προσφέρει γαρύφαλλο ανέμεσα από το Τείχος του Βερολίνου πριν την πτώση του το 1989.

Αυτόχθων αμερικανός βλέπει τις ράγες του πρώτου διηπειρωτικού σιδηροδρόμου των Ηνωμένων Πολιτειών που μόλις έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 1860. ΄Ενα σύγχρονο σύστημα μεταφορών εγκαινιάστηκε που είχε πολλαπλά ωφέλη στην οικονομία δημιουργώντας ένα εθνικό επίπεδο μηχανοποιημένο δίκτυο ως χοχλός ανάπτυξης των ΗΠΑ στο μέλλον. 

Η τελευταία φωτογραφία του «Τιτανικού» ήταν εκείν η που απαθανατίζει το θρυλικό πλοίο όταν πια έχει βγει στα ανοιχτά μακριά από το λιμάνι του Queenstown.

      Σ' αυτή τη φωτογραφία του 1862 ο Αβραάμ Λίνκολν, συνομιλεί με τον στρατηγό, Τζορτζ ΜακΚλέλαν κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου (1861 - 1865), του καταστροφικού πολέμου που έπληξε όσο τίποτα άλλο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τρία χρόνια μετά τη λήψη της φωτογραφία θα δολοφονούνταν ο Αβραάμ Λίνκολν, ο 16ος (και κατά πολλούς ιστορικούς ένας από τους σημαντικότερους) πρόεδρος των ΗΠΑ. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    linkwithim

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Archive

    ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ