ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015

ΔΝΤ: Δεν έχουμε πειστεί ακόμα από τον Τσίπρα


Ο Τσίπρας έχει έλλειμμα μεταρρυθμιστικής βούλησης πιστεύουν στελέχη του ΔΝΤ και εκτιμούν ότι «σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον νέων αδιεξόδων με την Ελλάδα».
dnt-den-exoume-peistei-akoma-apo-ton-tsipra

Το ίδιο παιχνίδι του σκωτσέζικου ντους συνεχίζει να παίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα αφού οι αξιωματούχοι του που ασχολούνται με την ελληνική περίπτωση φαίνεται να μην ικανοποιούνται ποτέ και για κανέναν λόγο από τα όσα κάνει η χώρα μας.
Την ώρα που η Κομισιόν έστελνε χθες ενθαρρυντικά μηνύματα για την εκταμίευση της δόσης και την εκπλήρωση εκ μέρους της Αθήνας μίας σειράς δύσκολων προαπαιτούμενων που έχει θέσει η Τρόικα, κύκλοι του Ταμείου από την Ουάσινγκτον σπεύδουν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν την μέχρι τώρα πρόοδο που έχει σημειωθεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δρόμος που πρέπει να διανύσει η Ελλάδα είναι ακόμα μακρύς και επίπονος...
Το Ταμείο παραμένει μέχρι και σήμερα ανικανοποίητο στο μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας εκ μέρους των δανειστών. Το κυριότερο όμως είναι ότι θέτει διαρκώς ολοένα και νέα προαπαιτούμενα τροφοδοτώντας συνεχώς τον ίδιο φαύλο κύκλο της λιτότητας και της αβεβαιότητας για την Ελλάδα.
Ασφαλείς πληροφορίες του TheToc περιγράφουν το κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στο εσωτερικό του Ταμείου ιδιαίτερα επιφυλακτικό. Η επιφυλακτικότητα απορρέει κατά βάση από το πρόσωπο του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού, για τον οποίον -όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο αναλυτής του Reuters Χούγκο Ντίξον κατά τη συνομιλία του με το TheToc- "οι δανειστές θεωρούν ότι βάση του νόμου των λογικών πιθανοτήτων ο Τσίπρας θα εφαρμόσει την συμφωνία. Όμως αυτό είναι κάτι που απέχει παρασάγγας από την βεβαιότητα ότι θα την εφαρμόσει" όπως λέει χαρακτηριστικά.
Εδώ ακριβώς εστιάζεται και ο προβληματισμός στο εσωτερικό του Ταμείου, για το οποίο η επιβολή επιπρόσθετων μέτρων για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες δεν είναι το μόνο ζητούμενο, καθώς θεωρούν ότι ο ίδιος ο Τσίπρας έχει έλλειμμα μεταρρυθμιστικής βούλησης, εκφράζοντας συχνά στελέχη του οργανισμού την πεποίθηση ότι "σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον νέων αδιεξόδων με την Ελλάδα".
Ανοιχτά ζητήματα όπως αυτά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, των κόκκινων δανείων, των φαρμακείων, των ριζικών αλλαγών στο ασφαλιστικό είναι πηγή μόνιμων τριβών στις σχέσεις της Αθήνας με την Τρόικα, θεωρούμενα από το ΔΝΤ ως κόκκινο πανί θέτουν διαρκή εμπόδια στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο μερών. "Δεν έχουμε πειστεί" είναι αυτό που ειπώνεται ξανά και ξανά από τα χείλη αξιωματούχων του Ταμείου δίνοντας την αίσθηση ότι το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να φθάσει μέχρι τέλους στην επιβολή των επώδυνων απαιτήσεών του για την χώρα μας. Ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε πολιτική αποσταθεροποίηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ