ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016

Πότε τελικά η Ευρώπη θα παρουσιάσει τον λογαριασμό του Αμβούργου στην Αμερική;



Παράξενη εντύπωση έκαναν οι ηγέτες του δυτικού κόσμου με τον τρόπο που αντέδρασαν  στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.
Ο  Μπαράκ Ομπάμα πρόφερε λίγα λόγια αλληλεγγύης προς τα θύματα και κατόπιν πήγε  να παρακολουθήσει  ένα παιχνίδι μπέιζμπολ. Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε  την αποφασιστικότητά της να νικήσει την τρομοκρατία. Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε το έθνος να ενωθεί.
Η Federica Mogherini έκλαιγε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο οποίος δραπέτευσε από το παλάτι του πρώτα, άλλαξε στη συνέχεια γνώμη  και  επέστρεψε να αντιμετωπίσει τους  τρομοκράτες. Το υπόλοιπο των Δυτικών ηγετών ήταν περίπου στο ίδιο πνεύμα.


Μετά από αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες δραστήρια ότι οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις “ σε δημοφιλή  σημεία τουριστών για διακοπές, κατά τη διάρκεια μεγάλων φεστιβάλ και άλλων  εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη."
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε  γι 'αυτό ως κάτι αρκετά σύνηθες φαινόμενο, αυτό που οι Ευρωπαίοι τώρα πρέπει να συνηθίσουν.

Φαίνεται ότι   «συλλογικά στην Δύση" δεν θέλουν να δουν την τραγωδία στις Βρυξέλλες ως αρχή μιας νέας φάσης της ευρωπαϊκής ζωής - μιας ζωής σε διαρκή φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων. Το σοκ της αιματοχυσίας στη Γαλλία, που συνέβη κατά το παρελθόν έτος, λίγο έχει διδάξει τους Ευρωπαίους. Φαίνεται ότι ίδιες  θα είναι οι συνέπειες και για την  νέα τραγωδία. Η Ευρώπη  είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να ζει τόσο απρόσεκτα, ενισχύοντας ένα αστυνομικό κράτος, και  επιπλέον αποκομμένη από την ροή των προσφύγων από τις εμπόλεμες χώρες.
Η συνειδητοποίηση του ποιος τώρα θα είναι ο φόβος που θα μπει στο κάθε σπίτι, δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό.

Σε γενικές γραμμές, οι δυτικοί πολιτικοί πολύ επιφανειακά αντιμετωπίζουν το  φαινόμενο της τρομοκρατίας κάτω από τη σημαία του Ισλάμ και συνταγές για την καταπολέμηση των αιτιών της πανούκλας του ΧΧΙ αιώνα δεν προσφέρουν.
Όλοι καταλήγουν σε επανειλημμένες εκκλήσεις για να νικήσουν τους τρομοκράτες. Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από την τραγωδία του περιοδικού "Charly Hebdo», οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι αντίθετοι να δημιουργήσουν  μια ατμόσφαιρα της «Ευρώπης-φρούριο», που θα περιβάλλεται από τους  βαρβάρους, που δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τον καλύτερο ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.
Είχαν  ήδη ανεπιθύμητα αποτελέσματα  στο   Παρίσι  με τις  νέες τρομοκρατικές πράξεις, αλλά δεν ώθησαν τους Ευρωπαίους να εμβαθύνουν στην ουσία του προβλήματος.

Η αδυναμία αυτή οφείλεται στην εξάρτηση της «Ενωμένης Ευρώπης» από την Ουάσιγκτον σε μεγάλο βαθμό. Οι Ευρωπαίοι μετά από όλα, και στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να συγκαλέσουν  ένα ευρύ  διεθνές  φόρουμ στο οποίο οι τρομοκράτες ισλαμιστές θα υποβληθούν  σε συνολική επανεξέταση και στο οποίο (φορουμ)  θα  λάβουν δεσμευτικές αποφάσεις για  μια συλλογική και συνολική εξάλειψη της τρομοκρατίας. Ίσως η εμπειρία της Ρωσίας στον Βόρειο Καύκασο θα ήταν χρήσιμη εδώ.

Υπάρχει κάτι που εμποδίζει αυτή την προσέγγιση. Μια περιεκτική εξέταση του ζητήματος  της διεθνούς τρομοκρατίας θα οδηγήσει σε συμπεράσματα σχετικά με την κατάρρευση όλης της  έννοιας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής για τις τελευταίες δεκαετίες, που είναι βασισμένη στην "ανθρωπιστικές επέμβαση", ή, με άλλα λόγια, την επαναχάραξη  του πολιτικού  χάρτη του κόσμου με τη χρήση στρατιωτικής δύναμης.
Δημοσίως θα  θέσει το ερώτημα σχετικά με τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που σημαίνει ότι θα  αρχίσει ο  διάλογος του Αμβούργου με την Ουάσιγκτον για τον λογαριασμό(του τι δηλαδή φταίει .
Έτσι ξεκινώντας από τη δεκαετία του ' 90 οι ΗΠΑ  ήταν  πάντα εμπλεκόμενες σε στρατιωτικές περιπέτειες σε αυτές τις περιοχές του κόσμου, όπου για αιώνες η αποικιοκρατία συσσώρευε  το μίσος ενάντια στην Ευρώπη.
 Εδώ αρκεί να προστεθεί  λάδι στα κάρβουνα που σιγοκαίουν για το μίσος, για να ξεσπάσει η  πυρκαγιά της τρομοκρατίας.
Οι Αμερικανοί είναι υποκινητές αυτής της φωτιάς, και μαζί οι πρώτοι από τους οποίους ζητούν  τις ευθύνες.
 Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη ότι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υπήρξαν ενεργοί παράγοντες της πολιτικής των ΗΠΑ, είναι ο καλύτερος λόγος για να μην ξεκινήσει η συζήτηση..

Εδώ, επίσης, υπάρχει μια ατμόσφαιρα  σιωπής για το πιο σημαντικό - σχετικά με τους λόγους για την εμφάνιση ενός τέτοιου τέρατος όπως το  «ισλαμικό κράτος». Ως αποτέλεσμα, στο μυαλό των Ευρωπαίων η  τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ υπάρχει σήμερα ως ένα τέρας, που γεννήθηκε με ένα παράξενο τρόπο, και επιφυλάσσονται να το  καταστρέψουν  με τη δύναμη των όπλων στη ίδια την χώρα που εμφανίστηκε.

Ωστόσο,  αυτή η  τεχνητά δημιουργούμενη  ατμόσφαιρα της σιωπής δεν θα πετύχει να ισχύει για μεγάλο χρονικό διάστημα . Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το ISIS θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Ευρώπη μέσω ενός είδους «χτυπημάτων στα μετόπισθεν" που θα πρέπει να κάνει  τους Ευρωπαίους να συνθηκολογήσουν. Στα σχέδια των ηγετών των τρομοκρατών μπορεί να περιλαμβάνεται το γεγονός  ότι όσο ΕΕ θα σκληραίνει τον  τρόπο εισόδου των προσφύγων στο έδαφός της, τόσο περισσότερο θα συσσωρεύονται στην Τουρκία, και αυτό θα επιτρέψει στην Άγκυρα να απαιτεί  από τις Βρυξέλλες  νέο χρήμα. Οι δομές του ISIS θα είναι στην ευχάριστη θέση να πάρουν μέρος στην συναλλαγή τους.

Σήμερα, ένα πράγμα είναι σαφές: οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ δεν είναι έτοιμοι  για μια  κοινή απόφαση των δύσκολων και περίπλοκων προβλημάτων  της διεθνούς τρομοκρατίας. Όπως δεν θέλουν  να σκεφτούν  ποιες θα  είναι οι συνέπειες της Αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή όταν θα απαιτήσουν από αυτούς τους Ευρωπαίους μια  τεράστια προσπάθεια και την τεράστια δαπάνη.

Έτσι είναι πιο εύκολο να κλείσουν τα μάτια, να γεμίσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με  αγκαθωτά συρματοπλέγματα,  για να απομακρύνουν  ένα μέρος των ξένων-αλλοδαπών  και να συνεχίσουν  να ζουν στην  νηνεμία του εαυτό τους  με τη σκέψη ότι όλα θα περάσουν.

Δεν θα περάσουν! Στον ευρωπαϊκό ορίζοντα - νέες εκρήξεις και νέα θύματα.
Για να ωριμάσει το Αμβούργο προκειμένου να παρουσιάσει στους Αμερικανούς εταίρους τον λογαριασμό θα απαιτήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως ποτέ δεν θα ωριμάσει, αλλά σε αυτή την περίπτωση, πάνω απ΄ όλα δεν θα είναι καλό για αυτούς.


http://www.pravda-tv.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ