ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Ειδομένη: Συμπλοκές και πετροπόλεμος προσφύγων με αστυνομικούς [φωτο]


eidomeni prosfyges astynomikoi 29-3-2016Ένταση σημειώθηκε την Τρίτη στον καυταυλισμό της Ειδομένης και συγκεκριμένα στη σιδηροδρομική γραμμή, την οποία εδώ και έντεκα ημέρες έχουν καταλάβει πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσουν τις γραμμές, οι πρόσφυγες απάντησαν με πετροπόλεμο, με...
αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. 
Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί έβαλαν μία γυναίκα μέσα σε αυτοκίνητο για να την προσαγάγουν, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμηξαν και την έβγαλαν έξω.


Λίγο αργότερα στην περιοχή επικράτησε ηρεμία, με τους πρόσφυγες να  παραμένουν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Οι πρόσφυγες έστησαν και μικροφωνική εγκατάσταση προκειμένου, όπως είπαν, να ενημερώνουν όλους όσοι βρίσκονται στον καταυλισμό και να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την Ευρώπη.
Στο μεταξύ, άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων κα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία,  καθώς έληξε η διαμαρτυρία των προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποίησαν στο ρεύμα προς Ευζώνους και λίγο πριν τη στροφή για Ευζώνους, με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων.
eidomeni prosfyges astynomikoi2 29-3-2016
Οι κινητοποιήσεις των προσφύγων αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε πως τα περίπου εκατό  άτομα, αγνώστου εθνικότητας, διακόπτουν ανά δύο με τρεις ώρες τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – ΠΓΔΜ, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και κάποιων οργανώσεων προκειμένου, όπως υποστήριξε, να δημιουργηθεί γεγονός.
«Είναι μια επιδεικτική διαδικασία που εξυπηρετεί ορισμένους σκοπούς και δεν ακολουθείται από το σύνολο των προσφύγων, σχεδόν από κανέναν» τόνισε ο κ. Φαμελλός, προσθέτοντας  ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί, με ειρηνικά μέσα, η μετακίνηση των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2016 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ