ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2016

Μετά τον Φαήλο ποιο «βαρίδι» έχει σειρά;



Τι θα κάνει ο Σαμαράς με τον Μητσοτάκη, που του «έφαγε» τον φίλο του

Σελίδες:

Η αποπομπή του Φ. Κρανιδιώτη, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες, επανέφερε στο προ-σκήνιο τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι τις απόψεις του ασπάζεται ένα τμήμα ψηφοφόρων της παράταξης, που μετά την εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να νιώθουν ξένοι έως και ανεπιθύμητοι στην παράταξη.

Η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι η σταδιακή μετακίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη προς τον χώρο του Κέντρου και η προσήλωσή του στον φιλελευθερισμό θα απελευθερώσει δυνάμεις από τις πτέρυγα της λαϊκής, πατριωτικής Δεξιάς που δεν αποκλείεται να αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη.

Παρά ταύτα, άπαντες αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του εγχειρήματος, της δημιουργίας δηλαδή ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ως έναν βαθμό και η Χρυσή Αυγή.

Πέραν αυτού, μετά την αλλαγή ηγεσίας η Νέα Δημοκρατία έχει μπει σε διαδικασία ανασύντα-ξης κι έχει προοπτικές, μικρές ή μεγάλες, να επιστρέψει στην εξουσία. Κάτι που για ένα σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων της λειτουργεί ανασταλτικά σε οποιαδήποτε σκέψη για… έξοδο.

Στη Λ. Συγγρού δείχνουν να μην ανησυχούν με τα σενάρια αυτά, καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν καμιά τύχη, πέραν των άλλων και διότι δεν υπάρχει το πρό-σωπο με πολιτικό εκτόπισμα που μπορεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας για τη δημιουργία ενός κόμματος με προοπτικές.

Από την άλλη χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη τη διαγραφή του Φ. Κρανιδιώτη, διότι -όπως σημειώνουν- το ύφος και η επιχειρηματολογία του δεν αρμόζουν με το ύφος και την επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι ύβρεις, οι απειλές και οι συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση στον πολιτικό λόγο της παράταξης», σημειώνουν παράγοντες της Λ. Συγγρού.

Προσθέτουν μάλιστα πως ό,τι ίσχυσε για τον κ. Κρανιδιώτη θα ισχύσει και στο μέλλον για όποιους υποπέσουν σε αντίστοιχο ολίσθημα. Εκτιμούν δε ότι από τη διαγραφή του τελευταίου η παράταξη θα βγει κερδισμένη βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

«Οι πολίτες θα καταλάβουν ότι υπό την αρχηγία του Κυρ. Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία θα απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος», τονίζουν. Η άποψή τους αυτή ενισχύεται ως έναν βαθμό και από το γεγονός ότι ουδείς βγήκε δημόσια να υποστηρίξει τον κ. Κρανιδιώτη ή έστω να εκφράσει τον προβληματισμό του για τη διαγραφή. Ούτε καν ο Αντ. Σαμαράς, του οποίου είναι στενός πολιτικός φίλος εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δυσαρεστημένος με την τελευταία εξέλιξη, όσο και αν αναγνωρίζει ότι ο κ. Κρανιδιώτης αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα. Θα συνιστούσε μεγίστη έκπληξη αν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έπαιρνε θέση, θα προκαλούσε πιθανότατα και αναταράξεις. Το ερώτημα που τίθεται από ορισμένους -και απασχολεί σοβαρά και τη Λ. Συγγρού- είναι αν ο κ. Σαμαράς θα προσπεράσει το γεγονός ή θα περιμένει στη γωνία τον κ. Μητσοτάκη για να πάρει το αίμα του πίσω. Ο ίδιος ο κ. Κρανιδιώτης υποστήριξε ότι η διαγραφή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Β. Μεϊμαράκη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ