ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016

TIME: Η Ευρώπη «σημείο μηδέν» των τζιχαντιστών - Πέντε λόγοι για τους οποίους βρίσκεται στο στόχαστρο τους


Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
BRUXELLES BLAST


Οι βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες σηματοδότησαν την τρίτη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη μέσα σε 15 μήνες.
Το περιοδικό Time παρουσιάζει τους πέντε λόγους που εξηγούν γιατί η Ευρώπη έχει γίνει το «σημείο μηδέν» των τζιχαντιστών.
1. Χάνουν έδαφος
Ο κύκλος βίας στην Ευρώπη ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 στις Βρυξέλλες όταν ένας Γάλλος μαχητής ο οποίος είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος άνοιξε πυρ στο Ισλαμικό Μουσείο και πυροβόλησε τρεις ανθρώπους. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίθεση στα γραφεία «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, μια επίθεση σε ένα φόρουμ ελευθερίας λόγου στη Δανία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και τα πρόσφατα «χτυπήματα» στο μετρό και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Σε όλη την Ευρώπη έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 185 άτομα από επιθέσεις τζιχαντιστών ενώ την ίδια στιγμή 500 εκατομμύρια κάτοικοι στην Ευρώπη είναι τρομοκρατημένοι. Και μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Βέλγιο, ωστόσο, οι προηγούμενες πιστεύεται ότι ήταν «εμπνευσμένες» από την ισλαμιστική οργάνωση και δεν είχαν διοργανωθεί από εκείνη.
Συνολικά το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει περίπου 75 τρομοκρατικές επιθέσεις σε 20 χώρες, εκτός Συρίας και Ιράκ. Το ISIS χάνει έδαφος σε Ιράκ και Συρία -έχει χάσει σχεδόν το 22% του εδάφους του στις δύο αυτές χώρες από τον Ιανουάριο του 2015 και το 8% μόνο κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις, προειδοποιούν αναλυτές.
2. Στρατολόγηση στην Ευρώπη μέσα από μια μεγάλη δεξαμενή
Οι τοποθεσίες στις οποίες επέλεξαν να «χτυπήσουν» οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη μπορεί να φαίνονται τυχαίες, αλλά δεν είναι, αναφέρει το δημοσίευμα. Από το 2012 έως το 2015 πάνω από 400 άνθρωποι έφυγαν από το Βέλγιο και πήγαν στο Ιράκ και τη Συρία. Την ίδια στιγμή περίπου 1.200 ταξίδεψαν από τη Γαλλία προς το Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στην τζιχάντ.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτές οι δύο χώρες έχουν δεχθεί τις περισσότερες επιθέσεις καθώς είναι και τα δυο κράτη με την μεγαλύτερη «παραγωγή» μαχητών για την ισλαμική τρομοκρατία.
Οι τρομοκράτες ζούσαν σε μουσουλμανικές συνοικίες στα περίχωρα του Παρισιού και στο Molenbeek στις Βρυξέλλες. Ο Salah Abdeslam, ο μόνος επιζών από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, τελικά συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, στο Molenbeek όπου και κρυβόταν για περισσότερο από 4 μήνες.
3. H προσφυγική κρίση
Το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύεται την γεωπολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, την προσφυγική κρίση και τον πόλεμο στη Συρία. Το 2015, 1,1 εκατομμύρια μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη. Στους πρώτους μήνες του 2016, ακόμη 135.000 κατάφεραν να φτάσουν από την θάλασσα στα ελληνικά νησιά.
Αποτελεί κεντρική στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη να συγχέει τους πρόσφυγες με τους τρομοκράτες.
Με την προσφυγική κρίση, το Ισλαμικό Κράτος έχει αναγνωρίσει μια χρυσή ευκαιρία για να ενισχύσει περαιτέρω την αφήγησή του σχετικά με έναν «πολιτισμικό πόλεμο» που μαίνεται ανάμεσα στο Ισλάμ και στη Δύση και η αλήθεια είναι ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συμβάλλει και αυτοί με την ρητορική τους στην επίτευξη του βασικού αυτού στόχου των τρομοκρατών. Άλλωστε, ένας από τους τρομοκράτες που χτύπησαν το Stade de France στο Παρίσι, έφερε πλαστό διαβατήριο από την Συρία. 
4. Κατακερματισμός της ευρωπαϊκής ενότητας 
Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε πόσο αποτελεσματικά έχει χρησιμοποιήσει το Iσλαμικό Κράτος την πολιτική της Ευρώπης έναντι των μουσουλμάνων προσφύγων ως εργαλείο στρατολόγησης, είναι προφανές ότι έχει επιτύχει να προκαλέσει προβλήματα στην πολιτική ενότητα της. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,de facto ηγέτης της Ευρώπης, βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της πολιτικής της ισχύος, ακόμα και μετά την ενορχήστρωση από μέρους της της συμφωνίας με την Τουρκία.
Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι ευρωπαϊκής καταγωγής θα είναι σίγουρα ακόμη πιο επιφυλακτικοί στο να επιτρέψουν στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ εκατομμύρια μουσουλμάνοι εκτιμάται ότι θα είναι απογορευτικό να ταξιδεύουν ελεύθερα προς την Ευρώπη.
Η καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος ήταν ανέκαθεν η συμφωνία του Σένγκεν, η οποία και προέβλεπε την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών στις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Ε.Ε. Την ώρα που ορισμένες χώρες άρχισαν να υψώνουν τοίχους, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τη ροή των προσφύγων, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο σοβαρά μετά και τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και την απόφαση του ιδρυτικού μέλους της Ε.Ε, την Γαλλία, να εισάγει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα της.
Έτσι ξαφνικά, η θέσπιση των ελέγχων στα σύνορα θεωρήθηκε όχι ως ένα ζήτημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, αλλά ένα ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Αυτή είναι και η πιο κακή είδηση για το πιο φιλόδοξο πολιτικό εγχείρημα του περασμένου αιώνα.
5.Απειλητικά δημοψηφίσματα
Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρώπη θα είναι το επικείμενο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο και οι πολίτες της χώρας θα αποφασίσουν αν θέλουν να φύγουν ή να μείνουν στην Ε.Ε.
Την ίδια ώρα, το 53% των Γάλλων και περισσότερο από το 45% των Γερμανών, των Ισπανών και των Σουηδών δηλώνουν σε δημοσκοπήσεις ότι επιθυμούν και αυτοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά της Βρετανίας και να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα σχετικά με την παραμονή των κρατών τους εντός της Ε.Ε. 
Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν οι τζιχαντιστές πραγματοποιούσαν μια τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν το δημοψήφισμα;
Οι ηγέτες του ISIS έχουν κάθε κίνητρο να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την Ευρώπη και την Ε.Έ και θα έχουν απ' ότι φαίνεται πολλές ευκαιρίες για να το πράξουν στο μέλλον. Αυτό κάνει την Ευρώπη πρωταρχικό στόχο των τρομοκρατών οι οποίοι θέλουν να δουν το Ισλαμικό Κράτος να αναπτύσσεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ