ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

LIVE: Στον απόηχο των επιθέσεων. Η επόμενη ημέρα των τρομοκρατικών ενεργειών στις Βρυξέλλες


Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
SUSPECTS BRUSSELS

Συγκλονισμένη παραμένει η Ευρώπη και ο κόσμος γενικότερα, μία ημέρα μετά τιςτρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τουλάχιστον 34 νεκρούς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ISIS.
Η βελγική κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ η βελγική αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία των υπόπτων για τις επιθέσεις. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι δύο βομβιστές φέρονται να ήταν αδέλφια, οι Ιμπραχίμ και Χαλίντ Μπακράουι, γνωστοί στην αστυνομία των Βρυξελλών. Ένας άνδρας εκτιμάται ότι έχει διαφύγει, και φέρεται να είναι ο Ναζίμ Λαχράουϊ, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού.
Παρακολουθήστε τις εξελίξεις σε μορφή liveblog.
Συνελήφθη, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται βελγική εφημερίδα ο καταζητούμενος Ναζιμ Λαχράουι που φέρεται πως συμμετείχε στις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
                                       
                          
Ο ύποπτος ως δράστης στις επιθέσεις των Βρυξελλών Ναζίμ Λαχράουι συνελήφθη σήμερα στην περιοχή Αντερλεχτ των Βρυξελλών, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η DH.
Πρόκειται για τον τρίτο άνθρωπο στην φωτογραφία με τους δύο καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.
 
kammenos
Για το θέμα της τρομοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι είναι τεράστιο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους, εκτίμησε ότι υπάρχει διείσδυση τρομοκρατών και στα Βαλκάνια, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι πρόσφυγες είναι θύματά τους. Οι Σύριοι πρόσφυγες είναι θύματα των τζιχαντιστών και δεν πρέπει να συνδέουμε τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία, τόνισε ο κ. Καμμένος, κάτι που χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνο».
Επισήμανε ότι «πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα για όποιον εισέρχεται στην Ευρώπη», ανέφερε ότι «το ευρωπαϊκό σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ανίκανο να ταυτοποιήσει τον οποιονδήποτε» και κατέληξε: «Θα επιμείνουμε για τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών».
σήμερα 11:49 πμ EET
Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια με εντολή του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στο πένθος για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί το PNR (το σχέδιο για ένα ευρωπαϊκό αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών των αεροπλάνων), υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Αυτές είναι οι γαλλικές προτάσεις εδώ και μήνες", δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στον ραδιοσταθμό Europe 1.
«Υπάρχει τέλος επείγουσα ανάγκη κανένας πλέον να μην μπορεί να περάσει με πλαστά έγγραφα, επειδή γνωρίζουμε ότι το 'Ντάες' (Ισλαμικό Κράτος) έχει κλέψει μεγάλες ποσότητες διαβατηρίων στη Συρία. Αυτό συνεπάγεται ότι αυτά τα αρχεία θα επαληθευτούν στο έπακρο, θα επιβεβαιωθούν», συνέχισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
σήμερα 11:13 πμ EET
Αυτοί είναι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας
Προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποίησε άγνωστος στις 9:35 με τηλεφώνημά του στις 9:35 στο zougla.gr. Ωστόσο η αστυνομία αξιολόγησε πως μάλλον επρόκειτο για φάρσα και έτσι προέβη σε έναν τυπικό έλεγχο του αεροδρομίου χωρίς να χρειαστεί να το εκκενώσει.
σήμερα 11:00 πμ EET
Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί το μεσημέρι στις Βρυξέλλες στη μνήμη των θυμάτων των χθεσινών αιματηρών επιθέσεων.
«Κάλεσα τον πληθυσμό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι (12.00 τοπική ώρα, 13.00 ώρα Ελλάδος) στη μνήμη των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου», ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο κυβερνήτης των Βρυξελλών Ρούντι Βέρβουρτ.
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα των Βέλγων, Φιλίπ και Ματίλντ, καθώς και ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, θα συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση» κοντά στο Rond-Point Schuman, στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών, ανακοίνωσε το παλάτι.
σήμερα 10:47 πμ EET
Στη βελγική πρεσβεία πριν από λίγο ο κ. Γιάννης Μουζάλας όπου υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων
σήμερα 10:36 πμ EET
Φωτογραφίες καρέ καρέ του καταζητούμενου Ναζίμ Λαχράουι δίνει στη δημοσιότητα η αστυνομία του Βελγίου
Οι δύο φερόμενοι βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών ήταν αδέλφια- οι Χαλίντ και Ιμπραχίμ ελ Μπακράουϊ, όπως μετέδωσε το βελγικό κρατικό κανάλι RTBF.
Ήταν Βέλγοι πολίτες και γνωστοί για τη μακρά εγκληματική δράση τους στην πρωτεύουσα του Βελγίου, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πιθανώς συνδέονταν με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.
σήμερα 10:09 πμ EET
Η αστυνομία του Βελγίου έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία του καταζητούμενου Ναζίμ Λαχράουι
σήμερα 10:03 πμ EET
Ο Ναζίμ Λαχράου φέρεται να είναι ο εξειδικευμένος κατασκευαστής βομβών του Ισλαμικού Κράτους
σήμερα 9:50 πμ EET
Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ματαίωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
elas
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας για ύπαρξη «πυρήνων» τζιχαντιστών στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Μεγάλος, ωστόσο, είναι ο προβληματισμός για τα αποτελέσματα που θα φέρει σε επίπεδο ασφαλείας το χρόνιο κλείσιμο των συνόρων που θα έχει ως αποτέλεσμα των εγκλωβισμό τεράστιου όγκου ανθρώπων στη χώρα μας, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να εμφιλοχωρήσουν ακραίοι ισλαμιστές.
Τότε, είναι που, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, θα υπάρξει έφορο έδαφος για τη δημιουργία «πυρήνα» τζιχαντιστών στο εσωτερικό της Ελλάδας.
wells
Ονομάζεται Mason Wells είναι 19 ετών και κατάγεται από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο νεαρός μορμόνος ιεραπόστολος ίσως είναι ένας από το πιο τυχερούς «άτυχους» στον κόσμο.
Μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να επιζήσει από τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο νεαρός βρισκόταν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ έζησε και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.
σήμερα 9:44 πμ EET
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τρεις δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες οι Ναζίμ Λαχράουι και οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι φέρονται πως είχαν άμεση σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015. Εάν αυτό αποδειχθεί τότε πρόκειται για μια μεγάλη αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών επισημαίνουν αναλυτές.
Σύμφωνα με τις τελευταίας πληροφορίες ο τρίτος από τους δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, 25 ετών, ήδη καταζητούμενος από την αστυνομία.
Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.
Το αεροδρόμιο της Τουλούζης στη νότια Γαλλία εκκενώθηκε σήμερα το πρωί για να γίνει επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε η μεθοριακή αστυνομία, καθώς η Γαλλία βρίσκεται στην κατάσταση υψίστου συναγερμού Vigipirate, την επομένη των φονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
σήμερα 9:38 πμ EET
Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βαλς
σήμερα 9:38 πμ EET
Έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος του Βελγίου, ανακοίνωσε η ολλανδική Προεδρία στο Twitter. Σύμφωνα με την ανάρτηση πιθανόν η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.
Ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH.
Οι άλλοι δύο, οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι ήταν κάτοικοι Βρυξελλών, γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ