Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
Δοκίμασε αυτή την μακαρονάδα μεμε Κυδώνια και Ταραμά είτε νηστεύετε είτε όχι δεν έχει σημασία γιατί αυτή η πεντανόστιμη, λιτή μακαρονάδα, ειδικά αν τρώτε τα θαλασσινά όστρακοειδή είναι υπέροχη επιλογή!
Υλικά
500 gr. σπαγγέτι
500 gr. κυδώνια
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ταραμά
200 ml. κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
500 gr. κυδώνια
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ταραμά
200 ml. κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι κρατώντας τα αλ ντεντε και ζεστά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα πλατύ σκεύος βάζουμε λίγο νερό να αχνίσουμε τα κυδώνια, όταν το νερό αρχίζει να βράζει τα κυδώνια θα ανοίγουν, όποια δεν ανοίξουν στα επόμενα 4-5 λεπτά τα πετάμε.
Σε ένα πλατύ σκεύος βάζουμε λίγο νερό να αχνίσουμε τα κυδώνια, όταν το νερό αρχίζει να βράζει τα κυδώνια θα ανοίγουν, όποια δεν ανοίξουν στα επόμενα 4-5 λεπτά τα πετάμε.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τον ταραμά, το κρασί και τα κυδώνια.
Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
3. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
4. Σερβίρουμε περιχύνοντας με ελαιόλαδο και αν θέλουμε με χυμό λεμονιού!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου