ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015

Πάτρα - ΤΩΡΑ: Στον Εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες για διακίνηση και εμπορία όπλων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, αυτή την ώρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24,gr, μεταφέρθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι συνολικά 15 συλληφθέντες, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν όπλα που "εισήγαγαν" στη χώρα από τη Βουλγαρία.


Οι συλληφθέντες ανάμεσα στους οποίους και Πατρινός "εγκέφαλος" σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης, αγοράς, κατασκευής και τροποποίησης όπλων και φυσιγγίων και της κατοχής ναρκωτικών.
opla_tempo24.gr2_.jpg
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων με διεθνή εμβέλεια γι αυτό και στις έρευνες θα ενημερωθεί και η Ιντερπόλ. Η δράση της είχε ακτίνα σε Πάτρα, Πύργο, Αίγιο, Κόρινθο και άλλες περιοχές. 
Πιο συγκεκριμένα αρχηγός της μιας ομάδας είναι ένας 45χρονος ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους 5 και έναν 34χρονο αγοραστή όπλων. Η Αστυνομία επίσης αναζητά άλλους τρεις συνεργούς, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Ως βάση της συγκεκριμένης ομάδας, ήταν το μαγαζί εμπορίας όπλων του 45χρονου, το οποίο ήταν στο όνομα της πρώην γυναίκας του. Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν τα όπλα από Βουλγαρία και εν συνεχεία τα μετέτρεπαν στο μαγαζί, ενώ εκεί πραγματοποιούνται και οι συναντήσεις των μελών του κυκλώματος. 
opla_tempo24.gr_.jpg
Αργηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας 34χρονος από τον Άνω Αλισσό - όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.gr - ο οποίος είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του.
Η κρύπτη είχε βάθος 15 μέτρων, κατέβαιναν με σκάλα ενώ την είχαν κλείσει με βαρέλια και ξύλα. Για να μην οξειδώνται τα όπλα, μέσα στην κρύπτη λειτουργούσε ανεμιστήρας! Μέλη της οργάνωσης είναι άλλα 19 άτομα και μία γυναίκα. 
Από τη δεύτερη σπείρα, έχουν συλληφθεί επίσης επτά άτομα και τρεις αγοραστές όπλων, ενώ αναζητούνται άλλοι δέκα. Το κύκλωμα αγόραζε εργοστασιακά όπλα από την Βουλγαρία. 
Οι δύο "εγκέφαλοι" είχαν άμεση συνεργασία και επικοινωνία και ο ένας "συμπλήρωνε" με υλικό την ομάδα του άλλου, όταν χρειαζόταν. Χαρακτηριστκός είναι ο τρόπος που επικοινωνούσαν για να μη γίνονται αντιληπτοί από την Αστυνομία, αλλά και οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν. Επικοινωνούσαν με κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν "αχυράνθρωποι" ενώ ο κώδικας επικοινωνίας είχαν τους εξής κωδικούς: "Ποδήλατο με 14 ταχύτητες: Πυροβόλο με γεμιστήρα 14 φυσισγγίων, Μπουζιά: Φυσίγγια, λιπάσματα, σπόρος για μαρούλια".
Στις έρευνες για την πρώτη εγκληματική οργάνωση εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν
•       (52) πιστόλια και περίστροφα
•       (15) σπρέι πιπεριού,
•       (2) συσκευές εκκένωσης (tazer),
•       (5.000) ευρώ και
•       (5) γραμμάρια κοκαΐνης, 
ενώ για την δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν
•       (29) πιστόλια και περίστροφα,
•       (5) πολεμικά τυφέκια, μεταξύ των οποίων (3) τύπου καλάσνικοφ
•       (156) πυροκροτητές και (500) μέτρα φυτίλι,
•       (10.500) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
•       (12.000) καψύλια φυσιγγίων,
•       (3) κιλά χάλυβα που χρησιμοποιείται για κατασκευή βολίδων,
•       (650) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
•       (27.555) ευρώ και (35) γραμμάρια κάνναβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ