ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2015

Ο λάκκος με τα σκατά

Ο λάκκος με τα σκατά

Hari ke 755, 17:34Diterbitkan di Greece Yunanioleh lucinos

Είναι μια παρομοίωση τής οποίας η πατρότητα δεν είναι δική μου.
λάκκος=Τουρκία
σκατά=σύμμαχοι τής Τουρκίας (πχ Ουγγαρία)
μύγες=Τούρκοι

Η ρήση λέει ότι είναι καλύτερα να βαράς τις μύγες που σού έρχονται παρά να βουτήξεις στον λάκκο με τα σκατά.

Εν ολίγοις μόλις κάναμε αυτή την αποκοτιά. Πρην συνεχίσω θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.
1) Είμαι ιδεολογικά και θεωρητικά αντίθετος με την εισβολή στην Τουρκία
2) Δεν καταδικάζω με κανέναν τρόπο ηθικά την εισβολή στην Τουρκία
3) Είμαι στο πλευρό τής eGreece σε αυτόν τον πόλεμο όπως και σε κάθε πόλεμο και πολεμάω κανονικά
4) Δεν ισχυρίζομαι με κανέναν τρόπο ότι η ήττα είναι αναπόφευκτη (είναι όμως πιθανή)
5) Δεν πρόκειται να ξοδέψω ούτε μισό ευρώ για αγορά eRepublik χρυσού έτσι και αλλιώς. Αυτό βεβαίως είναι ανεξάρτητο από τις πιθανές στρατιωτικές ανάγκες ή τις αποφάσεις τής όποιας κυβέρνησης.

Ας δούμε πρώτα τι κερδίζουμε από την επίθεση στην Τουρκία εκτός από την ευχαρίστηση κάποιων που θέλουνε έστω εικονικά να πατήσουμε στα πατρογονικά μας εδάφη.

Εξυπηρετούμε τήν εκστρατεία τών συμμάχων μας στα πλαίσια τού τετάρτου παγκοσμίου πολέμου.
Ο επιτιθέμενος έχει πάντα ένα στρατηγικό πλεονέκτημα και αυτό είναι ότι αποσπά την ζημιά τών αμυνόμενων. Όταν χάνει ο επιτιθέμενος αν ο αμυνόμενος έχει ένα τείχος μερικών εκατοντάδων χιλιάδων τότε αυτή η ζημιά που έχει προκαλέσει στην μάχη ουσιαστικά πάει χαμένη αφού στερείται από άλλες μάχες. Σκεφτείτε το με τον ακόλουθο τρόπο. Ο επιτιθέμενος πρακτικά δεν έχει εξουδετερώσει ζημιά ίση με την ζημιά που προκάλεσε αλλά ζημιά ίση με την ζημιά που προκάλεσε συν το τείχος που ανέβασε ο αμυνόμενος. Αν αυτή είναι η μόνη μάχη σε εξέλιξη αυτό δεν έχει ουσιαστική σημασία αλλά αν το εξετάζουμε στα πλαίσια ενός παγκοσμίου πολέμου τότε έχει πολύ μεγάλη σημασία. Για παράδειγμα το γεγονός ότι κάνουμε επίθεση στην Τουρκία ενδεχομένος βοηθάει την σύμμαχό μας Πολωνία στο μέτωπο με την Γερμανία περισσότερο από το αν πολεμούσαμε οι ίδιοι με τούς Πολωνούς.
Βέβαια αυτό είναι όφελος για την συμμαχία μας και όχι για εμάς τούς ίδιους. Προκύπτει λοιπόν το θέμα: μήπως γινόμαστε κρέας για τα κανόνια για την εξυπηρέτηση τών συμμάχων μας; Μήπως δεν πρόκειται για "διπλωματική μας επιτυχία" η όλη επιχείρηση αλλά μόνο υποταχθήκαμε σε αλλότρια συμφέροντα;

Το άλλο όφελος είναι ότι πιθανώς εξαντλούμε οικονομικά την Τουρκία. Αν υποθέσουμε ότι είμαστε πολύ ισχυρότεροι οικονομικά τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τούς φέρουμε σε δυσχερέστατη θέση. Από την άλλη μπορεί αντιθέτως να βοηθήσουμε τούς Τούρκους να έχουν baby-boom και επομένως ανάπτυξη. επίσης ίσως ο υπολογισμός για το οικονομικό μας πλεονέκτημα να μην είναι άριστος. Μην ξεχνάμε ότι ο επιτιθέμενος από τα χαρακτηριστικά τού παιχνιδιού εξαναγκάζεται σε μεγαλύτερα έξοδα αφού αυτός πληρώνει τα έξοδα τής επίθεσης.

Και τώρα τι χάνουμε...

Αναβαθμίζουμε γεωστρατηγικά την Τουρκία. Μέχρι τώρα η Τουρκία ήταν αναγκασμένη να παίζει τον ρόλο κομπάρσου αφού δεν μπορούσε να επιτεθεί πουθενά με βοήθεια από συμμάχους. Προς στιγμήν αυτό άλλαξε με την επίθεση τού Ισραήλ αλλά η Ελλάδα μπορούσε άνετα να αναλάβει την φύλαξη τού Ισραήλ, ξαναφέρνοντας την Τουρκία στο αρχικό στάτους. Τώρα η Τουρκία έχει ενεργοποιημένες συμμαχίες εναντίων μας. Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να έχει. Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν και πώς να επιστρέψουμε στο προηγούμενο στάτους

Για να κρατηθούμε στην επίθεση είμαστε αναγκασμένοι να ξοδεύουμε σημαντικά ποσά κάθε μέρα. Αυτό ίσως να μην είναι σημαντικό μέσα στα πλαίσια ενός παγκοσμίου πολέμου όπου το τακτικό πλεονέκτημα να τούς διασπούμε είναι σημαντικότερο από το έξοδο, αλλά αυτός ο παγκόσμιος πόλεμος κάποτε θα λήξει. θα συνεχίσουμε να ξοδεύουμε χρυσό για την διατήρησή μας ως επιτιθέμενους όταν καμμία στρατηγική ή τακτική σημασία δεν θα έχει αυτό; Αν σταματήσουμε θα είναι σειρά τών Τούρκων να επιτεθούν. Και τότε θα αμυνόμαστε απέναντι στην Ουγγαρία γιατί αυτή είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος σε αυτόν τον πόλεμο. Ένας αντίπαλος που δεν αντιμετωπίζαμε ως χώρα μέχρι προχθές αλλά από την στιγμή που ενεργοποιήσαμε ως σύμμαχο τής Τουρκίας θα τον έχουμε για πολύ καιρό απέναντί μας, ακόμα και ύστερα από το τέλος τού 4ου παγκοσμίου πολέμου.

Ήμουν πάντα αναφανδόν υπέρ τής μη διπλωματίας κάθε είδους με την Τουρκία. Όσο η Τουρκία δεν είχε ενεργοποιημένες συμμαχίες εναντίων μας πραγματικά δεν υπήρχε κανένας λόγος συνομιλίας μαζί τους. Τώρα δυστυχώς η συνομιλία με τούς Τούρκους μπορεί να μάς επιβληθεί.

Η συμμαχία διακινδυνεύει μια πολύτιμη περιοχή με σίδερο (Στερεά). Ίσως οι σύμμαχοι αποφάσισαν ότι τώρα που υπάρχουν και άλλες "ελεύθερες" περιοχές με σίδερο (πχ Ισπανία) η Ελλάδα είναι αναλώσιμη...

Ποια στρατηγική για μένα έπρεπε να ακολουθηθεί:

Το καλύτερο για μένα θα ήταν να καθίσουμε στα αυγά μας και να βαράμε μύγες. Η επιδίωξή μας θα έπρεπε να είναι να γίνουμε χώρα όαση σταθερότητας και παντοδύναμη πολιτικά και οικονομικά στο eRepublik. Πολλοί λένε ότι το Erep δεν είναι σκραμπλ και έχουν δίκιο κατά την γνώμη μου. Αλλά θα μπορούσαμε να κινούμε τα νήματα χρησιμοποιώντας άλλες χώρες ως οχήματα για τις στρατιωτικές μας επιδιώξεις. Με την επίθεση ενάντια στην Τουρκία μετατραπήκαμε εμείς σε όχημα χωρίς πραγματικά να βλέπω ότι κάτι τέτοιο ήταν επιβεβλημένο με κανέναν τρόπο. Φυσικά αν δεν ενεργοποιούμε εχθρικά MPP ως χώρα, με μια ισχυρή πατριωτική δύναμη και με δεδομένο ότι δεν είμαστε σε πολιτική απομόνωση και οικονομικό μαρασμό καμμία χώρα και ποτέ δεν θα μπορούσε να μάς αγγίξει.

Τα θεμέλια στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί η οικονομική μας αυτοκρατορία, είναι η αργή και σταθερή άνοδος τού νομίσματος, το μηδενικό δημόσιο έλλειμμα, το ελάχιστο κράτος και οι ελάχιστοι φόροι. Ο στρατός για μένα θα πρέπει φυσικά να υπάρχει ως οργάνωση αλλά δεν θα πρέπει να βασίζεται στο κράτος. Το θεμέλειό του θα πρέπει να είναι ο πατριωτισμός και όχι το κράτος. Έτσι ως θεσμός θα μπορούσε να λειτουργεί με μηδενικό έξοδο για τον φορολογούμενο, αλλά με καμμία υποχώρηση ως στρατιωτική δομή.
Ήθελα την δραχμή νόμισμα που παγκοσμίως να είναι συνείδηση ότι αξίζει περισσότερο από χρυσό, διάσημη σε όλο το eRepublik να χρησιμοποιείται παντού ως συναλλαγματικό απόθεμα και με μια υψηλή ισοτιμία με τον χρυσό που θα χαρίζει στην Ελλάδα υψηλότατα κέρδη από την κοπή της. Επιπλέον η Στερεά με τον σίδηρο εξασφαλίζει στην Ελλάδα σημαντικό συγκρητικό πλεονέκτημα.

Η Ελβετία δεν πέτυχε αιώνες ειρήνης από την απροθυμία τών πολιτών της να συμμετέχουν στον στρατό αλλά το αντίθετο. Ήταν διάσημη για τον άριστο στρατό της και η επιτυχία της αυτή τής πρόσφερε αιώνες ειρήνης.

Όταν μπήκα στο παιχνίδι η Ελλάδα ήταν η μισή υπό κατοχή. Η πολιτική που ακολουθείτο ήταν άριστη και υπομονετική. Η Ελλάδα απελευθερώθηκε πλήρως (τουλάχιστων ως προς τα eRep κανονικά της εδάφη). Η εξωτερική πολιτική ήταν για μεγάλο διάστημα άριστη, καμμία συνδυαλαγή με την Τουρκία, αξιοπιστία σε όσους μάς βοήθησαν, καμμία επίσημη ένταξη σε συμμαχία. Από οικονομικής πλευράς αυτό που θα ήθελα να δω και δεν είδα ήταν πολιτική ισχυρού νομίσματος (τουλάχιστον σταθερό νόμισμα έχουμε), ελαχιστοποίηση τού κράτους και τών φόρων. Η πολιτική που ακολουθήθηκε αντιθέτως δεν είχε την μακροπρόθεσμη στόχευση που περιγράφω αλλά μάλλον είχε την συνέχεια τού κράτους και την συγκέντρωση χρυσού σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αυτά ήταν ίσως ενδείξεις ότι τα στρατηγικά μας μυαλά είχαν άλλα σχέδια. Το επόμενο ανησυχητικό βήμα ήταν όταν ενταχθήκαμε "επίσημα" στην eden. Όταν είδα την Ρουμανία να επιτήθεται στην Βουλγαρία και την Ελλάδα να υποχωρεί από την Χάϊφα, δεν έβγαζα νόημα. Έβγαλα νόημα όταν επιτεθήκαμε στην Τουρκία. Καθώς δεν ξέρω πώς και αν μπορούν να απενεργοποιηθούν τα MPP και να επιστρέψουμε στο προηγούμενο στάτους, αυτό για την δική μου άποψη είναι μια κολοσσιαία καταστροφή σε αυτό που θα μπορούσε να γίνει η Ελλάδα.

ΥΓ.
1) Δεν με νοιάζει "πραγματικά" αν κατακτηθεί η Ελλάδα πλήρως από την Τουρκία. Δεν πρόκειται να με επηρεάσει με κανέναν τρόπο στην ζωή μου.
2) Δεν καταδικάζω "ηθικά" τον πόλεμο στην Τουρκία όπως και ποτέ δεν καταδίκαζω "ηθικά" τον πόλεμο τής Τουρκίας εναντίων τής Ελλάδας. Είναι ένα παιχνίδι.
3) Όποιος καταδικάζει "ηθικά" τον πόλεμο, για μένα κάνει προπαγάνδα κατά τής Ελλάδας και μάς διασπά. Όποιος τα κάνει αυτά για μένα είναι προδότης. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ