ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2015

Κρήτη: Δικαστική απόφαση «κούρεψε» κατά 68% το χρέος συνταξιούχου ναυτικού


kourema xreos 24-7-2015Μία απόφαση Ειρηνοδικείου έρχεται να προκαλέσει σοκ και... δέος σε όλη την τοπική κοινωνία. Την ώρα που στις τράπεζες υπάρχουν τα capital controls και ο κόσμος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει τα λιγοστά χρήματά του, αλλά και να πληρώσει τα χρέη του...
ένας Κρητικός κατάφερε να επιτύχει «κούρεμα» χρέους.
Πρόκειται για έναν συνταξιούχο ναυτικό, ο οποίος όφειλε σε τέσσερις τράπεζες πάνω από 70.000 ευρώ με το ειρηνοδικείο των Χανίων να αποφασίζει το κούρεμα του χρέους του σε ποσοστό 68% και ρύθμιση του υπολοίπου σε δόσεις πενταετίας.


Επί της ουσίας της απόφασης, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο συνταξιούχος ναυτικός προσέφυγε από το έτος 2010, αιτώντας την στήριξη, καθοδήγηση και ένταξη στο ν.3869/2010 ν.Κατσέλη) καθώς ένοιωσε αδυναμία πληρωμής του ληξιπρόθεσμου χρέους του, σε τέσσερις Τράπεζες, συνολικού ποσού οφειλής 70.153,62 ευρώ
Αναλυτικά:
Πρόκειται για δανειολήπτη 62 ετών, διαζευγμένο, πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, που οικονομικά δεν τον βαρύνουν, ζει μόνος του, με εισόδημα από την σύνταξη του, σε ενοικιαζόμενη κατοικία.
Εισόδημα που διαθέτει ο εν λόγω δανειολήπτης είναι η σύνταξη του 1.200 ευρώ μηνιαίως.Το κόστος διαβίωσης του, όπως ο ίδιος αιτιολογεί, ανέρχεται στο ποσό των 830,00 ευρώ μηνιαίως.
Το Ειρηνοδικείο των Χανίων, με την υπαρ 236/2015 απόφαση του, αποφάσισε
1) Εκανε δεκτή, την αίτηση του συνταξιούχου δανειολήπτη, όπως αυτή υποβλήθηκε , παρά τις ενστάσεις των πιστωτικών Τραπεζών, περί αοριστίας.
Ορίζει δόση πενταετίας 370 ευρώ (370Χ 60 ) = 22.200 ευρώ, για το υπόλοιπο ποσό των 47.954,00 ευρώ, απαλλάσσεται.
Αφού τηρηθούν τα της απόφασης, για το υπόλοιπο χρέος , του ποσού των 47.954,00 ευρώ, ο δανειολήπτης απαλλάσσεται , δηλ. έχουμε "κούρεμα" του χρέους του εν λόγω δανειολήπτη κατά 68 %.
Συμπερασματικά:
Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια θετικότατη απόφαση, καθώς ρυθμίστηκε το χρέος του συνταξιούχου με το δικό του "μπορώ" , απαλλάσσοντας τον από τον βραχνά της υπερχρέωσης , αλλά και "κουρεύοντας " το κατά 68% από 70.153,62 ευρώ, συνολικής χρέωσης θα πληρώσει μόνο 22.200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ