ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για σχέδιο άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης [βίντεο]


tsipras1 31-7-2015Σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, σχέδιο εκτάκτου ανάγκη είχαμε και έπρεπε να έχουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά...
Η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.


«Φυσικά και έδωσα προσωπικά εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να σχηματίσει ομάδα που θα επεξεργαζόταν σχέδιο άμυνας της χώρας, αν οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαιναν, θα ήμουν πολιτικά αφελής» αν δεν το έκανα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:
«Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη».
Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, τονίζοντας ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά:
«Αν θέλετε να ψάξετε σκάνδαλα, να ψάξετε για τα υποβρύχια, το PSI, (...), την υπόθεση των θαλασσοδανείων της Αγροτικής Τράπεζας, τη μεταβίβαση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ασυλίες που εσείς ψηφίζατε» υπογράμμισε επίσης ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην Φ. Γεννηματά. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δέχθηκε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν.
Η Φ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον Αλ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε «αλλοπρόσαλη στρατηγική» με την οποία «έφερε το Grexit στην αυλή μας».
«Μας κατηγορείτε ότι είχαμε σχέδιο μυστικό για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, το σχεδιάζαμε σε κάποια μπουντρούμια μυστικά μαζί με τον κ. Βαρουφάκη και διάφορους άλλους επιτελείς. Τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε;» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα τονίζοντας ότι όλοι έλεγαν πως το δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή. «Εάν θέλαμε να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και κάναμε και μυστικά σχέδια τότε παίρνοντας 63% γιατί δε τη βγάλαμε τη χώρα από το ευρώ;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας με κάποιον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να φωνάζει από το έδρανα «γιατί δεν μπορούσατε».
«Καταλαβαίνετε τι σαχλαμάρες μας λέτε; Είστε και σοβαροί άνθρωποι μέσα στο κοινοβούλιο;» απάντησε ο Πρωθυπουργός.
Ακόμα, υπερασπίστηκε το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εξαιρετικά χρήσιμο που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών των πολιτών διότι μειώνει τη γραφειοκρατία, περιορίζει την ανάγκη για ρευστότητα που θα είναι διαρκής για πολύ χρονικό διάστημα.
«Αν αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, τότε θα σας καλούσα να το φέρουμε και να το ψηφίσουμε μαζί και με τις ευλογίες των θεσμών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

βίντεο: real.gr, enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ