ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

Τσίπρας: Οι αρχές της Ευρώπης δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς - Nέα πρόταση των θεσμών με 5μηνη παράταση [βίντεο]


tsipras 26-6-2015Νέα πρόταση που προβλέπει πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με χρηματοδότηση 15,5 δισ., κατέθεσαν οι δανειστές, προκειμένου να συζητηθεί αύριο στο Eurogroup. Η πρόταση προβλέπει σταδιακή εκταμίευση των χρημάτων σε τέσσερις δόσεις, ανάλογα...
με την πορεία των μεταρρυθμίσεων που θα αναλάβει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Reuters:


-το 1,8 δισ. από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs) θα εκταμιευτεί άμεσα για την κάλυψη των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. στις 30 Ιουνίου.
-η δεύτερη δόση 4 δισ. μπορεί να καταβληθεί στα μέσα Ιουλίου, αφού η Ελλάδα έχει ολοκληρωβσει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Εξ αυτών, τα 3,5 δισ. θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους.
-τα 8,7 δισ. προέρχονται από τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιστραφούν στην Ελλάδα, τα 3,3 δισ. από τα SMPs και 3,5 δισ. από το ΔΝΤ, τον Νοέμβριο, δηλαδή στο τέλος της 5μηνης παράτασης και αφού η Αθήνα έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει τα μέτρα που θα συμφωνήσει με τους δανειστές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση εκταμίευσης την εγγύηση των ευρωπαίων εταίρων για δωδεκάμηνη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας
"Η Ε.Ε. με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές" , δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
"Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους του ευρωπαϊκού λαού και φυσικά εκ μέρους του ελληνικού λαού", πρόσθεσε.
Όταν ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν "είστε απογοητευμένος;" και ο Πρωθυπουργός, χωρίς να απαντήσει, αποχώρησε με τον αντίχειρά του υψωμένο.
Μέρκελ: Γενναιόδωρη η πρόταση των θεσμών
Γενναιόδωρη χαρακτήρισε την πρόταση των θεσμών, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να την αποδεχθεί.
"Κάναμε ένα βήμα προς την Ελλάδα. Τώρα εξαρτάται από την ελληνική πλευρά να κάνει ένα αντίστοιχο βήμα", δήλωσε η κα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα και το βράδυ αναμένεται να έχει ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
βίντεο: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ