ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2015

FT: Η Ευρώπη είναι σε αναμονή για την καταστροφή, ανεξάρτητα από την έκβαση της κρίσης στην Ελλάδα

FT: Η Ευρώπη είναι σε αναμονή για την καταστροφή, ανεξάρτητα από την έκβαση της κρίσης στην Ελλάδα



ΜΟΣΧΑ, 23 Ιουνίου - RIA Novosti. Για την επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, οι ευρωπαϊκές αρχές μπορούν να επιλέξουν τρεις τρόπους - να προβούν  σε παραχωρήσεις προς την Αθήνα, να επιμένουν στις συνθήκες τους και να επιτρέψουν στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ή να βρουν  μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των απαιτήσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των  Financial Times , Gideon Rachman, το καθένα από αυτά τα σενάρια είναι σε αναμονή για τον ίδιο κόμβο - την κατάρρευση της ευρωζώνης.


Στην πρώτη επιλογή, οι παρατηρητές λένε, ότι θα διαγραφεί το ελληνικό χρέος, και την ίδια στιγμή, οι αρχές των κρατών της Μεσογείου θα είναι σε θέση να εγκαταλείψουν  τις μεταρρυθμίσεις.


"Οι ηγέτες (της ΕΕ. -. ) φοβούνται ότι, αν κάνουν παραχωρήσεις, προσπαθώντας να σώσουν  την ευρωζώνη   και αυτό θα την καταστρέψει», - λέει ο εμπειρογνώμονας.

Η Ιρλανδία, η  Πορτογαλία, η  Ισπανία και η  Λετονία θα αρνηθούν  ταυτόχρονα την πολιτική λιτότητας, και στον   πολιτικό τομέα  θα επωφεληθούν από την κατάσταση  η  Ριζοσπαστική Αριστερά (τι κόμμα  του  "ΣΥΡΙΖΑ" ή του  ισπανικού  PODEMOS). Επιπλέον, οι αρχές της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας και των  Κάτω χωρών  — οι  χώρες, οι  οποίες έχουν δανείσει  δισεκατομμύρια ευρώ την Ελλάδα — πρέπει να εξηγήσουν  στους ψηφοφόρους τους  ότι δεν θα δουν  αυτά τα χρήματα πια.

Μια τέτοια κατάσταση, σύμφωνα με Gideon Rachman, θα  οδηγήσει σε μελλοντικές συνόδους κορυφής της ΕΕ ακροδεξιών εθνικιστών και ευρωσκεπτικιστών με την παρουσία ενός μηχανισμού ο οποίος θα αναλάβει  της λήψη  πολιτικών αποφάσεων. Σε αυτή την περίπτωση, αμφιβάλλω ότι θα υπάρχει όχι μόνο το μέλλον του ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά και η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, μετά την έξοδο της Αθήνας από τη ζώνη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, η ΕΕ θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης στο εσωτερικό της Κοινότητας, ενδεχομένως μέσω της δημιουργίας μιας τραπεζικής Ένωσης, λέει ο αρθρογράφος της FT.

Ωστόσο, οι πολίτες της Βόρειας Ευρώπης, απλά βλέποντας την κατάσταση, λόγω της αθέτησης της  Ελλάδας, είναι απίθανο να αφήσουν  ή να ασχοληθούν με τις τράπεζες της Νότιας Ευρώπης.

Το πολιτικό αποτέλεσμα της Ελλάδας, επίσης, μπορεί να είναι μια καταστροφή για την ΕΕ. Η χωρισμένη από την Ευρώζώνη  και αποσταθεροποιημένη  Ελλάδα, ήδη έξω από την νομισματική ένωση θα διατηρήσει την παρουσία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Από αυτή την άποψη, η Αθήνα θα μπορούσε να εμποδίσει τις πρωτοβουλίες της πολιτικής της ΕΕ για τα θέματα συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ».

Ο κίνδυνος του τρίτου σεναρίου είναι όπως γράφει ο  Ραχμάν  ότι το ποσό του ελληνικού χρέους είναι δυσβάσταχτο. Αν η κρίση δεν ξεσπάσει τώρα, σίγουρα θα ξεσπάσει  στο μέλλον. Επίσης, είναι δύσκολο να πω πόσο αποτελεσματικές θα είναι  οι μεταρρυθμίσεις, δεδομένου του προβλήματος των σημείων  του ελληνικού συστήματος – οι  πελατειακές σχέσεις και η έλλειψη ικανότητας σε πολλούς τομείς.

«Η ελληνική κρίση έχει ρίξει φως σχετικά με το γεγονός ότι το σχέδιο της ευρωζώνης ήταν καταδικασμένο  από την αρχή. Κοιτώντας πίσω στην ιστορία, θα παρατηρήσετε ότι το νόμισμα δεν ήταν  εξασφαλισμένο με εγγυήσεις του έθνους-κράτους, που σίγουρα κατέρρευσε. <...> Η πικρή αλήθεια είναι ότι, βλέποντας την πορεία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, οι ιδρυτές της Ένωσης είχαν αποδυθεί σε ένα επικίνδυνο και χωρίς σήμανση έδαφος. Ασφαλείς  γραμμές υποχώρησης απλά δεν υπήρχαν  », καταλήγει ο αναλυτής.


http://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ