ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015

Αναβρασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ & στο βάθος εκλογές


Τύμπανα πολέμου και ρήξης χτυπούν στον ΣΥΡΙΖΑ από κομματικά στελέχη και βουλευτές μετά και το χθεσινό ναυάγιο. Σενάρια εκλογών ξαναπέφτουν στο τραπέζι του διαλόγου.
anabrasmos-sto-eswteriko-tou-suriza--sto-bathos-ekloges

Ο
 Αλέξης Τσίπρας βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί χωρίς δίκτυ ασφαλείας, έλεγε χαρακτηριστικά  υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος αργά χθες το βράδυ, προσπαθώντας να δώσει το στίγμα της πορείας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες μετά το μεταμεσονύχτιο ναυάγιο της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των θεσμών αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του στις Βρυξέλλες, βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα «κακή συμφωνία και ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης ή ρήξη με τους δανειστές και περιπέτεια της χώρας
Με τις διαπραγματεύσεις να έχουν ξεκινήσει από τις 7:00 σήμερα το πρωί μεταξύ Ελλάδας και θεσμών σε μία προσπάθεια να υπάρξει κείμενο συμφωνίας πριν την συνεδρίαση του Eurogroup και την Σύνοδο Κορυφής και τους δανειστές να ζητούν νέα μέτρα στέλνοντας το απόλυτο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά καθώς δήλωσαν ότι όλα τελειώνουν στις 30 Ιουνίου και από την επόμενη μέρα η Ελλάδα είναι μόνη της, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του στις Βρυξέλλες, βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα «κακή συμφωνία και ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης ή ρήξη με τους δανειστές και περιπέτεια της χώρας».
Η άρνηση των δανειστών στο αίτημα της κυβέρνησης να υπάρχει δήλωση για την διευθέτηση του χρέους, τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που εισηγούνται με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε συνδυασμό με την πίεση του χρόνου που μετριέται πλέον σε ώρες για την λήξη των συνομιλιών για την Ελλάδα, πιέζουν ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση η οποία κατέθεσε πρόταση ισοδύναμων μέτρων η οποία έχει απορριφθεί ουσιαστικά από τους θεσμούς.
Το χθεσινοβραδινό μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου ότι η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει με τις προτάσεις των δανειστών και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις, αποδίδει το αδιέξοδο των συνομιλίων αλλά και την δύσκολη θέση της ελληνικής πλευράς που έχει να αποφασίσει να αποδεχτεί μία κακή συμφωνία θέτοντας σε δοκιμασία την ενότητα του κόμματος σε μία ψηφοφορία στην βουλή, ή να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές. 
Στα κάγκελα το κόμμα και οι βουλευτές με την …πρόταση της κυβέρνησης
Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τον τόνο για τις αντιδράσεις του κόμματος στο ενδεχόμενο να παρουσιαστεί συμφωνία με τους δανειστές. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους παρουσία του Αλέκου Φλαμπουράρη, ασκήθηκε έντονη κριτική όχι μόνο από τους «γνωστούς αγνώστους» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αλλά και από την πλευρά των προεδρικών και την τάση των 53+. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος Τ. Κορωνάκης δήλωσε ότι η συμφωνία θα περάσει από τα κομματικά όργανα και θα κριθεί με βάση τρείς προϋποθέσεις: την αναφορά στην διευθέτηση του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αλλά και από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας κυρίως από τον Στ. Λεουτσάκο τονίστηκε ότι όρος για την στήριξη της συμφωνίας είναι η ξεκάθαρη δέσμευση των δανειστών για το χρέος. «Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την όποια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά στην κοινωνία.Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει την μοναδική τους δύναμη, την κοινωνική του βάση», φέρεται να είπε στέλεχος της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Εκλογές ή δημοψήφισμα 

Στο τραπέζι της συζήτησης στην Π.Γ. έπεσε και η πρόταση να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα είτε υπάρχει συμφωνία είτε όχι προκειμένου να μιλήσει ο λαός. Την πρόταση έκαναν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και …προεδρικοί (τάση 53+) που υποστηρίζουν ότιο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μία συμφωνία με τις μνημονιακές προδιαγραφές των δανειστών. Σε μία συνεδρίαση που έγινε σε …πολεμικό κλίμα δεν έλειψαν και οι αναφορές για μία ενδεχόμενη ανάγκη να υπάρξει κομματική πειθαρχία στην βουλή για την ψήφιση της συμφωνίας: «κομματική πειθαρχία νοείται όταν εφαρμόζεις το πρόγραμμά σου όχι όταν καλείσαι να ψηφίσει μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες σου», σημείωσε στο The TOC στέλεχος της γραμματείας μετά την συνεδρίαση.
Φωτογραφία: sooc
Το σενάριο των εκλογών όμως επανέφερε στον δημόσιο διάλογο και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ως προοπτική στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και αυτή υπερβαίνει τις θέσεις και την εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και των τάσεων της πρώην ΔΕΑ και της ΚΟΕ γίνεται σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στήριξη σε μία συμφωνία που θα εμβαθύνει το μνημόνιο και τις πολιτικές του στην χώρα όπως λένε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας την ρήξη και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ