ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015

Μέρκελ: Συμφωνία μόνο εάν μας πουν «ναι» οι θεσμοί


Μόνο με πράσινο φως από τους θεσμούς μπορούν να λάβουν αποφάσεις οι υπουργοί Οικονομικών και οι ηγέτες.
berolino-treis-skliroi-oroi-gia-sumfwnia-me-paratasi

Μόνο εάν οι θεσμοί δώσουν το πράσινο φως θα μπορέσουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι ηγέτες να προχωρήσουν σε απόφαση για την Ελλάδα δήλωσε πριν από λίγο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δίνοντας στίγμα προθέσεων γι αυτό που θα ακολουθήσει.  
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσαν να λάβουν μια επίσημη απόφαση στις Βρυξέλλες σήμερα αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος, αυτή την εβδομάδα για να οριστικοποιήσουμε μια συμφωνία, είπε η γερμανίδα καγκελάριος.
«Υπάρχουν ακόμα πολλές μέρες μέσα σε αυτή την εβδομάδα, για να ληφθούν αποφάσεις» είπε η Μέρκελ, μιλώντας στο Μαγδεμβούργο. Η ίδια επισήμανε ότι χωρίς συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η Σύνοδος της Δευτέρας δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ένα φόρουμ συζήτησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το EuroWorking Group, οι όροι που θέτει η Γερμανία για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και η σημερινή μέρα να βγάλει «λευκό καπνό» για συμφωνία είναι συγκεκριμένοι.
Πρώτος όρος είναι η ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει στους θεσμούς επίσημη αίτηση για παράταση της εφαρμογής του ισχύοντος προγράμματος
Ο δεύτερος όρος είναι να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ( staff level agreement ), και ο τρίτος η υλοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση των «προαπαιτούμενων» που έχουν μείνει εκκρεμή για την ολοκλήρωση του δεύτερους Προγράμματος ( «5η αξιολόγηση» ).
Αξίζει να σημειώσουμε πως σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους σχετικά με την ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε: «Δεν έχω αξιολογήσει ακόμα τη νέα ελληνική πρόταση».

Γερμανικά ΜME
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θέλει οι Έλληνες να αιτηθούν επέκταση του προγράμματος διάσωσης, μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα.
Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt μεταδίδει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσέρχεται στο Eurogroup με πρόταση για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ