ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015

Η ιερή συμμαχία Λαγκάρντ -Σόιμπλε που τα τίναξε όλα στον αέρα


ΔΝΤ και Βερολίνο ταυτίζονται στο τι συνιστά μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και συμπλέουν - παρά τις επιμέρους διαφορές - στο θέμα του χρέους.
i-ieri-summaxia-lagkarnt--soimple-pou-ta-tinakse-ola-ston-aera

Οι νέες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τις οποίες υιοθέτησαν οι Θεσμοί στη νέα πρότασή τους ,δεν συνιστούν ούτε κίνηση τακτικής ούτε βόμβα αλλά περιέχουν την πάγια θέση του ΔΝΤ για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Θέση την οποία συμμερίζεται απολύτως και το Βερολίνο ενώ Λαγκάρντ και Σόιμπλε συμπλέουν - παρά τις επιμέρους θεωρήσεις - και στο πως θα απαντηθεί το ελληνικό αίτημα για το χρέος. 

Οι φόροι δεν είναι μεταρρυθμίσεις λέει η Λαγκάρντ

Το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε δεσμεύσεις για αύξηση φόρων, σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Challenges.
Όπως υποστήριξε η ελληνική ανάκαμψη απαιτεί από την ελληνική πλευρά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και από την πλευρά των ευρωπαίων δανειστών τη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Το Ταμείο αμφισβητεί την ισορροπία του πακέτου των ελληνικών προτάσεων και η Λαγκάρντ έχει πειστεί πως οι περισσότερες από τις προτάσεις της Αθήνας δεν θα αποδώσουν και πως «αν υιοθετηθούν το φθινόπωρο θα βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο».
Ο άξονας ΔΝΤ - Βερολίνου και για το χρέος  
Αναφορικά με το αίτημα της ελληνικής πλευράς για την βιωσιμότητα του χρέους που θέτει και το ΔΝΤ χωρίς να πιέζει όμως όπως αναμενόταν τους Ευρωπαίους, οι πληροφορίες του The Toc λένε οτι το ΔΝΤ σε συντονισμό με το Βερολίνο έχουν προτείνει στον Έλληνα πρωθυπουργό μια αναφορά στο κείμενο της τελικής συμφωνίας που θα έχει να κάνει με την συμφωνια του Νοεμβρίου 2012. 
'Οτι δηλαδή αν η Ελλάδα εφαρμόσει τα μέτρα που της ζητούνται, τότε θα τεθεί ξανά και το ζήτημα του χρέους.
Πρακτικά αυτο σημαίνει οτι το ΔΝΤ πιέζει με ανταλλάγματα το θέμα του χρέους την Αθηνα να εφαρμόσει τα μέτρα που την ζητάει με την προοπτική κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες και εφόσον αποδειχθεί σε ποιο βαθμό έχουν αποδώσει τα μέτρα αυτα, να τεθεί στο τραπέζι η συζήτηση της βιωσιμότητας.
Θέση που βολεύει πλήρως και τους Ευρωπαίους που αυτή την στιγμή αποκλείουν κάθε συζήτηση θέλοντας να κερδίσουν χρόνο μεταθέτοντας την για το απώτερο μέλλον ή κοινώς ακολουθώντας την λογική του «βλέποντας και κάνοντας» για το ελληνικό χρέος.
Βερολίνο: δεν υπάρχει λύση χωρίς το ΔΝΤ
 
 Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι πεπεισμένοι ότι είναι αναγκαία η παρουσία του ΔΝΤ για να διασφαλίσει επαρκής πίεση στην Αθήνα για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.
 
Και για το λόγο αυτό θεωρείται αδιανόητο για τους γερμανούς να μην μετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας.
 
Αυτό επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας όταν ξεκαθάρισε το μεσημέρι της Τετάρτης πως συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνο αν προσυπογράψουν και οι τρεις θεσμοί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ΔΝΤ».
 
Εν τω μεταξύ, και ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος υποστήριξε πως δεν μπορεί να φανταστεί μια λύση για την Ελλάδα που δεν θα περιλαμβάνει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο ίδιος σημείωσε πως η ελάφρυνση χρέους δεν βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μόνο μετά από μια συμφωνία στο μεταρρυθμιστικό πακέτο μπορεί να γίνει συζήτηση για την χρηματοδότηση της Ελλάδας και την ελάφρυνση χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ