ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η συγκλονιστική μαρτυρία για τη δολοφονία Φύσσα και οι προκλήσεις του Ρουπακιά [φωτο]


xrysh augh4 27-6-2016Ένταση κυριάρχησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα  που συνεδρίασε για πρώτη φορά στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έβρισε χυδαία φωτορεπόρτερ, ενώ φέρεται ότι επιτέθηκε φραστικά στους συνηγόρους της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, ενώ η μητέρα του...
αδικοχαμένου μουσικού κατήγγειλε ότι κάποιοι από το ακροατήριο προέβησαν σε απειλητικές χειρονομίες.
Κατά την ακροαματική διαδικασία συγκλόνισε η κατάθεση του Μιχάλη Ξυπόλυτου, φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του μουσικού. Ο μάρτυρας  αναγνώρισε τους κατηγορούμενους που συμμετείχαν στην ομάδα των ατόμων που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στην καφετέρια "Κοράλι" ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει  την ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. 
Η περιγραφή της άγριας νύχτας στο "Κοράλι"

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ομάδα περίπου  10 ατόμων, επιχείρησαν, όπως είπε, να τους εγκλωβίσουν έξω από την καφετέρια.
xrysh augh 27-6-2016
«Φορούσαν κοκάλινα γάντια. Δυο κρατούσαν ξύλα στα χέρια και ήταν κρυμμένοι πίσω από ένα αυτοκίνητο. Νιώσαμε ότι απειλούμαστε», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε πως η παρέα τους απομακρύνθηκε προς την οδό Τσαλδάρη, «γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί ένταση».
xrysh augh2 27-6-2016
Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος είπε πως ένα ασημί αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου και «πίσω του ήταν 6 - 8 μηχανές, με δυο άτομα η καθεμία, και όλοι φορούσαν κράνη. Μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν όλοι μαζί, λειτουργούσαν συντεταγμένα».
Όπως κατέθεσε ο ίδιος δεν είδε ποιος ήταν στο αυτοκίνητο ( σ.σ. σύμφωνα με την κατηγορία, οδηγός ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς).
xrysh augh3 27-6-2016
«Άκουσα την ερώτηση προς τον Παύλο. Τον ρώτησε αν αυτή είναι η Κεφαλληνίας και ο Φύσσας απάντησε θετικά. Του είπε ευχαριστώ και έφυγε».
Μετά από αυτό το περιστατικό τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν. Τα προσωπα αυτά φορούσαν γάντια και είχαν ρόπαλα και κράνη στα χέρια.
«Τα ρόπαλα μέσα είχαν και καρφιά, ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα», είπε και πρόσθεσε:«Μας κυνηγούσαν και φώναζαν "Ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε", Μας απειλούσαν και υπήρχε έντονη φασαρία. Ο Φύσσας φώναξε «τρέχουμε – τρέχουμε» και αρχίσαμε να τρέχουμε. Εγώ κρύφτηκα με δύο ακόμη παιδιά σε μια πυλωτή. Ο Νίκος (σ.σ. μέλος της παρέας) κάλεσε την αστυνομία. Ακούσαμε διάφορες μηχανές να περνάνε και φώναζαν «βγείτε έξω κότες». Εμείς ήμασταν κρυμμένοι. Όταν ήρθε το περιπολικό, μας πέρασαν χειροπέδες. Μας έβαλαν μέσα στο περιπολικό, το οποίο χάλασε, και μετά περιμέναμε να έλθει άλλο. Από τον ασύρματο ακούσαμε πως κάποιος μαχαιρώθηκε στην καρδιά».
Ο Ρουπακιάς στο Αστυνομικό Τμήμα
Στο αστυνομικό τμήμα του Κερατσινίου παρέμεινε ο ίδιος και οι φίλοι του, περίπου δέκα λεπτά, στο ίδιο δωμάτιο με τον Ρουπακιά, χωρίς ωστόσο, να γνωρίζουν τότε πως ήταν ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.
Ο μάρτυρας ανέφερε: «Μέσα στο ΑΤ του Κερατσινίου μας πέρασαν από σωματικό έλεγχο και μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο για να περιμένουμε. Στο δωμάτιο ήταν και άλλος ένας άνδρας, που δεν τον είχαμε ξαναδεί» κατέθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Καθόταν στην πολυθρόνα και εμείς νομίζαμε πως ήταν αστυνομικός. Του ζητήσαμε άδεια να καθίσουμε και να πάρουμε τηλέφωνο και μας την έδωσε. Εκείνος έστελνε συνεχώς μηνύματα. Έδειχνε ότι γνωρίζει πως κάτι έχει γίνει. αλλά ζητούσε να μάθει από εμάς λεπτομέρειες. Μας ρωτούσε να μάθει αν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, επικράτησε ένταση και ο άνδρας ζήτησε να τον πάρουν από το γραφείο.Αργότερα τον κατέβασαν από τον τρίτο όροφο και είδαμε πως αυτός που ομολόγησε, δηλαδή ο Ρουπακιάς, ήταν ο άνδρας που ήταν μαζί μας στο γραφείο».
Οι αναγνωρίσεις και η επίθεση
Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος, αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων Αναστάσιου Μιχάλαρου και Ιωάννη Άγγου, δυο από τους άνδρες που είδε μέσα και έξω από την καφετέρια "Κοράλι" το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού. Έτσι επιβεβαίωσε τη μαρτυρία του Νίκου Μαντά, άλλου μέλους της παρέας του Φύσσα που επίσης αναγνώρισε τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους. 
Ο μάρτυρας τον περασμένο Απρίλιο, την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χτυπήθηκα στο κεφάλι. Ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη».
Η ένταση και οι ύβρεις του Ρουπακιά σε φωτορεπόρτερ 
Ένταση σημειώθηκε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας που για πρώτη φορά διεξήχθη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Συγκεκριμένα, κατά  την διάρκεια της εισόδου των παραγόντων της δίκης στην αίθουσα του Εφετείου το κλίμα ήταν τεταμένο, καθώς όλοι έπρεπε να περάσουν από την ίδια πόρτα και αναπόφευκτα βρέθηκαν μαζί τα μέλη της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και οι κατηγορούμενοι με τους υπερασπιστές τους.
Οι δικηγόρι της οικογένειας του Π. Φύσσα κατήγγειλαν στη συνέχεια ότι  δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους στη δικαστική αίθουσα. Η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε ότι κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωταγωνιστής της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς απείλησε να «κατεβάσει» την κάμερα φωτορεπόρτερ βρίζοντάς την χυδαία. Το επεισόδιο έγινε τη στιγμή που ο αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είδε να τον φωτογραφίζουν όταν έβγαινε συνοδευόμενος από αστυνομικούς από τον χώρο της δίκης.
Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στη φωτογράφηση και σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα μίας από τους φωτορεπόρτερ, τής φώναξε: «Τι κάνεις μωρή καρ..!». Η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος κυριολεκτικά να φυγαδευτεί καθώς η όλη κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη με έντονες φωνές και οργισμένες χειρονομίες.
Παράλληλα, από το πρωί πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Λουκάρεως από συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΠΕΝΕΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2016 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ