ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2016

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Οι ειρωνείες Γιούνκερ και ο πύρινος λόγος του Φάρατζ!


European Parliament session after British referendum to leave the EU

Ο Νάιτζελ Φάρατζ φέρεται να μίλησε σε πιο διαλλακτικό ύφος σήμερα, σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν του απευθύνθηκε, μεταξύ αστείου και σοβαρού ε τεράστια δόση ειρωνείας, ενώ στη συνέχεια τον… ασπάστηκε

«Τι κάνεις ακόμα εδώ; Είμαι έκπληκτος που βρίσκεσαι ακόμα εδώ. Έκανες εκστρατεία για το Brexit και σε ψήφισαν για το Brexit, τι κάνεις εδώ;», είπε με περιπαικτικό ύφος.
EC President Juncker kisses Farage, the leader of the UKIP, prior to a plenary session at the European Parliament on the outcome of the "Brexit" in Brussels
Εντούτοις παρά τους χαμηλούς τόνους που θέλησε να κρατήσει ο ηγέτης του UKIP, η ομιλία του προκάλεσε τη δυσφορία των Ευρωπαίων αξιωματούχων και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή:
«Δεν είναι αστείο; Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και είπα ότι θέλω να ηγηθώ μιας εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, όλοι γελάγατε μαζί μου. Λοιπόν έχω να πω ότι τώρα δεν γελάτε, έτσι δεν είναι; Και ο λόγος που είστε αναστατωμένοι, ο λόγος που είστε τόσο θυμωμένοι, έγινε ολοφάνερος σήμερα το πρωί με όλες αυτές τις «ανταλλαγές οργής». Αρνείστε να παραδεχτείτε ότι, εσείς, σαν πολιτικό σχέδιο, έχετε αποτύχει. Αρνείστε να παραδεχτείτε ότι το νόμισμά σας έχει αποτύχει», τόνισε αρχικά.
Για να συμπληρώσει: «Αυτό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη ήταν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Ήταν ένα σεισμικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για την βρετανική πολιτική, αλλά και για την ευρωπαϊκή πολιτική [και] ίσως ακόμη και για την παγκόσμια πολιτική. Επειδή αυτό που έκαναν οι καθημερινοί άνθρωποι, αυτό που έκαναν οι απλοί άνθρωποι, οι άνθρωποι εκείνοι που ζουν καταπιεσμένοι τα τελευταία χρόνια και που έχουν δει το βιοτικό τους επίπεδο να καταποντίζεται, ήταν να απορρίψουν τις πολυεθνικές, να απορρίψουν τις εμπορικές τράπεζες, που απορρίψουν τις μεγάλες πολιτικές. Και είπαν, στην πραγματικότητα, ότι θέλουμε πίσω τη χώρα μας. Θέλουμε τα αλιευτικά μας ύδατα πίσω. Θέλουμε τα σύνορά μας πίσω. Και θέλουμε να είμαστε ένα ανεξάρτητο, αυτοδιοικούμενο, κανονικό έθνος και αυτό είναι ό, τι έχουμε πετύχει και αυτό είναι ό, τι πρέπει να συμβεί»
«Τώρα, ξέρω ότι σχεδόν κανένας από εσάς δεν έχει κάνει ποτέ μια σωστή δουλειά στη ζωή σας, δεν έχετε εργαστεί σε επιχείρηση ή στο εμπόριο και στην πραγματικότητα, ποτέ δεν δημιουργήσατε μια θέση εργασίας. Απλά ακούστε με. Έχετε απόλυτο δίκιο, κύριε Σουλτς. Το UKIP χρησιμοποιήθηκε για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του ευρωπαίκού οικοδομήματος. Τώρα αυτό διαμαρτύρεται εναντίον του UKIP. Έτσι, κάτι έχει συμβεί εδώ», σχολίασε μεταξύ άλλων.
Καμία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση
Ξεκάθαρος ότι δεν θα υπάρξει καμία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση με τη Μεγάλη Βρετανία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Γιούνκερ είπε πως απαγόρευσε στους επιτρόπους κάθε συζήτηση με Βρετανούς. Τόνισε δε ότι «η δημοκρατία είναι δημοκρατία και πρέπει να τη σεβόμαστε. Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά υπάρχουν και συνέπειες που πρέπει τώρα να εξετάσουμε, αλλά και συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε. Είμαι θλιμμένος μετά το αποτέλεσμα και δεν το κρύβω», είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν. «Θα ήθελα το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μαζί μας».
Τετ α τετ με Κάμερον
Ο επικεφαλής της Κομισιόν είπε πως θα συναντήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον και θα του ζητήσει να ξεκαθαρίσει τη θέλησή του. «Όχι σήμερα ή αύριο, αλλά σύντομα. Δεν μπορεί να παραμένει η αβεβαιότητα επί μακρόν», τόνισε. «Οι Βρετανοί είναι φίλοι μας και πρέπει να μας πουν το συντομότερο δυνατόν τι θέλουν. Η αναταραχή στις αγορές είναι παγκόσμια και αυτό δείχνει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν θα υπάρξουν μυστικές διαπραγματεύσεις. Εχω απαγορεύσει στους επιτρόπους να εμπλακούν σε συζητήσεις με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Η πτήση μας προς ένα νέο μέλλον συνεχίζεται», σημείωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «και πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες ότι προχωρούμε. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και θα γίνει. Θα πλησιάσουμε πιο πολύ τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ