ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Ιουνίου 19, 2016

Κωνσταντινούπολη: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα σε διαδήλωση για την επίθεση σε φίλους των Radiohead [βίντεο+φωτο]


kwnstantinoupolh2 19-6-2016Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη όταν  αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο φίλοι και οπαδοί του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από ισλαμιστές...
Η αστυνομία με κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα απομάκρυνε τους περίπου 500 συμμετέχοντες στην πορεία που έγινε στην Τζιχανγκίρ.


Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, οι  διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν φώναζαν συνθήματα όπως: "όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό", αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "κλέφτη" και "δολοφόνο".
Την Παρασκευή το βράδυ, ένα πλήθος 20 ισλαμιστών εισέβαλε στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης Τούρκων και ξένων φίλων της μουσικής στην περιοχή Τζιχανγκίρ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί μουσικόφιλοι για να ακούσουν τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα (A Moon Shaped Pool).
Ένας εργαζόμενος στο δισκοπωλείο ανέφερε πως ο διαπληκτισμός προκλήθηκε από μια ομάδα 20 αντρών που ήταν δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι το δισκοπωλείο έπαιζε μουσική και διένειμε αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
kwnstantinoupolh3 19-6-2016
Κάποιοι από το εξαγριωμένο πλήθος φώναζαν: « Τι κάνετε εδώ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού; Βγείτε έξω!» και εισέβαλαν στο κατάστημα.
Από βιντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι οι ισλαμιστές έφεραν πάνω τους εκτός των άλλων κλομπ, εξύβρισαν και ξυλοκόπησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δισκοπωλείο. Μάλιστα, ένας από τους ισλαμιστές φώναζε: «Θα σας σκοτώσουμε». Πάντως δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από την επίθεση.
kwnstantinoupolh1 19-6-2016
«Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα σε όσους δέχθηκαν επίθεση στο Velvet Indieground στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αντίστοιχες πράξεις βίας. Για την ώρα, προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και την υποστήριξη μας», υπογραμμίζουν οι Radiohead.


Προσθήκη νέου σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ