Η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ...
Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται το πρωί του Σαββάτου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που θα μεταβεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες, αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μαζί τους ταξιδεύει και ο ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και υποστηρικτική ομάδα απαρτιζόμενη από τεχνικά στελέχη.
Οι απεσταλμένοι υπουργοί το πρωί του Σαββάτου θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, που επικαλέστηκε κοινοτικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι η αυριανή συνάντηση θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν υποκαθιστά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Πιθανότατα θα είναι παρόν και στέλεχος της ΕΚΤ.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ το απόγευμα της Παρασκευής, συμφωνήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν να επικοινωνήσει με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ώστε εκπρόσωποί τους να είναι παρόντες στην συνάντηση. Για την ώρα, από το Ταμείο δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα επιστρέψει εκπρόσωπός του στην έδρα της ΕΕ
Η Ελληνική κυβέρνηση εκτιμά, ότι βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%. Καταλήγοντας τονίζουν πως: «Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου