ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

Δυτικά Μέσα ενημέρωσης: Πρόσφυγες από τη Συρία εκτελέστηκαν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα με την Τουρκία

Δυτικά Μέσα ενημέρωσης: Πρόσφυγες από τη Συρία εκτελέστηκαν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα με την Τουρκία



Νέα τρομακτικά στοιχεία, με ποιες μεθόδους οι Τουρκικές Αρχές σταματούν τους Σύρους  που προσπαθούν να αποφύγουν τον πόλεμο, εμφανίστηκαν  σε δυτικά Μέσα  ενημέρωσης.


Οι  δημοσιογράφοι της βρετανικής "Times" κατάφεραν  να συνομιλήσουν  με τους ανθρώπους που ήλθαν  αντιμέτωποι με το γεγονός όταν  η Άγκυρα μιλά για  ανοιχτά σύνορα  για τους Σύρους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην τουρκική μεθόριο  τους υποδέχτηκαν με πυρά για να τους σκοτώσουν. Δύσκολο να πιστέψει κανείς  ότι οι  συνοριακοί φύλακες δεν τους είδαν  - στο στόχαστρο τους ότι ήταν  γυναίκες και τα παιδιά. Οι  γονείς  κάλυψαν  με τα χέρια τους τα παιδιά τους να μη τα χτυπήσουν οι σφαίρες. Και όπως είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες , τους έμενε μόνο να τους  παρακολουθήσουν, όπως πέθαναν οι τραυματίες - ούτε να βοηθήσουν δεν πήγαν,  επίσης  οι άοπλοι δεν μπορούσαν  να αντεπιτεθούν.

Οκτώ Σύροι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από τους  Τούρκους  συνοριοφύλακες, όταν έφυγαν από τον πόλεμο στην  διχασμένη πατρίδα τους. Η ομάδα προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα προς την Τουρκία χρησιμοποιώντας τον ορεινό δρόμο που ακολουθούν οι λαθρέμποροι όταν έφτασαν στο δυτικό  άκρο των συνόρων,  τα τουρκικά στρατεύματα άρχισαν να τους  πυροβολούν  με πραγματικά πυρά », - γράφει η εφημερίδα.

Οι δημοσιογράφοι των  "Times" επισημαίνουν: αυτό το περιστατικό  συνέβη την περασμένη Κυριακή, έγινε η συνέχεια όλης της αλυσίδας  των βίαιων εξελίξεων  στα τουρκο-συριακά σύνορα, που τους τελευταίους 4 μήνες στοίχισε τη ζωή πάνω από δύο δεκάδες ανθρώπων
 Το γεγονός ότι αυτές οι μαρτυρίες δεν είναι εφεύρεση - το επιβεβαίωσε και η Διεθνής οργάνωση  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  της “Διεθνούς Αμνηστίας”,
η οποία κατ επανάληψη έχει τονίσει ότι η Τουρκία για τους πρόσφυγες δεν είναι ασφαλής προορισμός, όπως ισχυρίζονται στην ΕΕ.
 Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω, η Ευρωπαϊκή ένωση έχει συνάψει συμφωνία με την Άγκυρα για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών. Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαίωσαν  επίσης ότι οι πρόσφυγες από τη Δημοκρατία τους  βίαια στέλνονται στην πατρίδα τους, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών χωρίς γονείς. Αλλά ούτε η Τουρκία ούτε η ΕΕ   αντιδρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ