ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Απριλίου 23, 2016

Deysselblum: Δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει την δόση χωρίς να πάρει νέα δέσμη μέτρων.

Deysselblum: Δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει την δόση χωρίς να πάρει νέα δέσμη μέτρων.


Το κτίριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουασιγκτον Φωτογραφία Αρχείου
© RIA Novosti. Ναταλία Seliverstov
--------------------------------------

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Απρίλιος 22 - RIA Novosti, Μαρία Knyazev. Η καταβολή στην Ελλάδα της δόσης του προγράμματος  για το δάνειο δεν είναι δυνατή χωρίς την έγκριση ενός νέου πακέτου πρόσθετων μέτρων που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Deysselblum μετά το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ.


Νωρίτερα την Παρασκευή, το Συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης (η Ευρωομάδα), στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (δάνεια της Ελλάδας) αποφάσισαν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ένα νέο σχέδιο για περαιτέρω δράση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε η χώρα να είναι σε θέση να επιτύχει τους δεδηλωμένους στόχους του πλεονάσματος στον  προϋπολογισμό  το 2018.

«Η κατανομή της επόμενης δόσης προκύπτει με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία περιλαμβάνει (Νέο - ED) σχέδιο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Ωστόσο, νομίζω, να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με ένα σχέδιο για  τα απροσδόκητα γεγονότα, όπου  θα πρέπει να είναι σαφής και (η κατάσταση -. Ed)  του χρέους », - δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Σύμφωνα με τον  Dijsselbloem, θα αναπτυχθεί το νέο σχέδιο, ίσως το νωρίτερο την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας, σε  μία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup που  θα εξετάσει και θα εγκρίνει τις αναγκαίες αποφάσεις. Το μέγεθος αυτού του σχεδίου θα πρέπει να είναι 2% του ΑΕΠ.

Έτσι  το Eurogroup θέλει να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι αθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας από τις αξιώσεις των πιστωτών στους μακροοικονομικούς δείκτες στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.

Το Eurogroup είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσει τις εργασίες του, και με έναν κατάλογο  μέτρων που θα  διασφαλίζουν  την  βιωσιμότητα  του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, μια τέτοια διαταγή  δόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ την Παρασκευή. Τα μέτρα αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν, ιδίως, τα ζητήματα της παράτασης της ωρίμανσης (μεγαλύτερο διάστημα αποπληρωμής) του δημόσιου χρέους, αλλά όμως  η μείωση του χρέους δεν προβλέπεται από την ονομαστική του αξία. Η πολιτική απόφαση σχετικά με τη διαδικασία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί επίσης να αποφασιστεί με επιπλέον Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη.

Η απόφαση για την κατάσταση  του χρέους  θα ανοίξει το δρόμο για την οικονομική συμμετοχή του  ΔΝΤ  στο τρίτο πακέτο των δανείων προς την Ελλάδα. Ενώ τα κεφάλαια για το πρόγραμμα αυτό παρέχει μόνο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας (ESM).

http://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ