ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Απριλίου 23, 2016

Η Ελλάδα έμεινε χωρίς ειδήσεις μέχρι τις 27 Απριλίου

Η Ελλάδα έμεινε χωρίς ειδήσεις μέχρι τις 27 Απριλίου


Περίπτερο με εφημερίδες στους δρόμους της Αθήνας στην Ελλάδα. Φωτογραφία Αρχείου
© AP Photo / Lefteris Pitarakis

Αθήνα, 23 Απριλίου  - RIA Novosti, Gennady Melnik. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων  Τύπου και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν  να παρατείνουν  μέχρι τις 27 Απριλίου την απεργία των  δημοσιογράφων σε  όλα τα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.


Στην Ελλάδα, στις 21 Απριλίου ξεκίνησε μια προληπτική 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων στα έντυπα μέσα ενημέρωσης και σε απευθείας συνδέσεων δημοσιεύσεις, και από τις 22 Απριλίου στην διαμαρτυρία εντάχθηκε το προσωπικό των τηλεοπτικών  καναλιών  και των ραδιοφωνικών σταθμών. Με απόφαση  του συνδικάτου δεν λειτουργούν  η Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας (πρώην Υπουργείου Τύπου στην Ελλάδα), το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων [1] και οι υπηρεσίες Τύπου των διαφόρων κρατικών φορέων και υπηρεσιών.

Σε σχέση με την κατάθεση του νομοσχεδίου  στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης τα δημοσιογραφικά τα συνδικάτα αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία μέχρι τις 6 το πρωί στις 27 Απριλίου, όταν θα ληφθεί η απόφαση για περαιτέρω ενέργειες.

Αυτές τις μέρες  της απέργίας επιτρέπεται η μετάδοση  15 λεπτών δελτίο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς από 13.15 έως 13.30 και στα  τηλεοπτικά κανάλια από  20.00  έως 20.15.

"Κατά τη διάρκεια αυτής της απεργίας  τα μέσα που   έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν  δελτίο  είναι οι  ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και του Αθηναϊκό  πρακτορείο ειδήσεων",- αναφέρεται στην απόφαση  των συνδικάτων.

Επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη της απεργίας, στην μετάδοση  των δελτίων ειδήσεων και στην χρησιμοποίηση του απολύτως αναγκαίου προσωπικού.  Ο Καταλόγους των δημοσιογράφων που εμπλέκονται  στην εργασία πρέπει να  αποστέλλεται   στη διαχείριση των εργατικών συνδικάτων

Τα συνδικάτα καλούν τα ΜΜΕ να λάβουν  όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.

Το νέο νομοσχέδιο, εκτός από την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, προβλέπει την αύξηση των ασφαλίστρων και τη μείωση των συντάξεων των μελλοντικών συνταξιούχων και  την κατάργηση των κλαδικών ταμείων συντάξεων.

αναφορές

  1.  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 
       (http://www.amna.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ