ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής του Αριστοτέλειου παραπέμπεται σε δίκη για απάτη


polytexnikh apth 27-4-2016Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται σε δίκη καθηγητής του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος, συγκεκριμένα, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο...


Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα, φέρεται ότι προσκόμισε πλαστά ή νοθευμένα έγγραφα, εισπράττοντας χρήματα, τα οποία αφορούσαν σε έξοδα μετακίνησης του στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Οι εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, τελέσθηκαν το διάστημα από τον Ιούλιο του 2009 έως τον ίδιο μήνα του 2013. Ο ίδιος βέβαια, επέστρεψε στην πορεία το χρηματικό ποσό που έλαβε παράνομα. Για την ίδια υπόθεση, κατηγορήθηκαν δύο συνεργάτες του, όπως επίσης η σύζυγός του κι ο πεθερός του, που με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται των κατηγοριών τους.
Ο κατηγορούμενος ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος διαφόρων εκπαιδευτικών, ερευνητικών και επιμορφωτικών έργων, μεταξύ των οποίων και του προγράμματος Erasmus, ως προς τις «Υποτροφίες κινητικότητας διδακτικού προσωπικού για διδασκαλία LLP/Erasmus» που δικαιολογούσαν μετακινήσεις επιστημονικού προσωπικού προς άλλες χώρες, αλλά και προς το εσωτερικό.
Η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε με την υπόθεση με αφορμή πόρισμα ελέγχου της επιτροπής ερευνών του ΑΠΘ, το οποίο διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης, με έγγραφο του τότε Πρύτανη του Ιδρύματος, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα παραστατικά των μετακινήσεών του, αλλά και της ομάδας των επιστημονικών συνεργατών του, κατά την υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων.
Στο παραπεμπτικό βούλευμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι «διαπιστώθηκε η ύπαρξη πολύ μεγάλου αριθμού πλαστών και νοθευμένων παραστατικών μετακινήσεων για διδασκαλία σε διάφορα Πανεπιστήμια και δη του εξωτερικού (πρόγραμμα Erasmus), συνολικού κόστους για την περίοδο 2006 - 2013, 233.317,46 ευρώ, εκ του οποίου ποσό 148.956,26 ευρώ αφορούσε πλαστές ή παραποιημένες αποδείξεις πώλησης εισιτηρίων».
Τελικά, κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης διευκρινίσθηκε ότι το ποσό που τελικά εισέπραξε ανέρχεται στο ύψος των 183.271,15 ευρώ, το οποίο και επέστρεψε σταδιακά έως τον Ιανουάριο του 2014.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2016 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ