ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Πολυετείς ποινές κάθειρξης στους κατηγορουμένους της υπόθεσης παιδεραστίας στο Ίλιον


dikastikh aithousa 30-9-2015Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης ομόφωνα καταδικάστηκαν σήμερα και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι της γνωστής ως «υπόθεση παιδεραστίας Ιλιον», με θύματα τέσσερα ανήλικα αγγελούδια και θύτες τη μάνα-μαστροπό, τον 44χρονο σύντροφό της, τον ιερέα της εκκλησίας της περιοχής, ενώ ένοχη... 
κρίθηκε και η σιωπή της τοπικής κοινωνίας, που γνώριζε τι συνέβαινε στα σκοτεινά δωμάτια της οδού Γενναδίου, αλλά δεν αντιδρούσε!


Ειδικότερα, στη μητέρα Ειρήνη Τσονοπούλου επιβλήθηκε κάθειρξη 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών, ο σύντροφος της πρώτης Ηλίας Σουχλέρης σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ για τον συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου. Πρωτόδικα το τριμελές εφετείο κακουργημάτων είχε καταδικάσει το 2010, τον ιερέα σε κάθειρξη 24 ετών, τον συνταξιούχο της ΔΕΗ σε συνολική κάθειρξη 56 ετών, τον Σουχλέρη σε 18ετή κάθειρξη και την Ειρήνη Τσονοπούλου σε κάθειρξη 37 ετών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 3 Δεκεμβρίου του 2007 η 12χρονη Μαρία, μαθήτρια της ΣΤ' δημοτικού κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος έρχεται αντιμέτωπη με τον πατριό της Σπύρο Σουχλερή και τον 84χρονο Αθανάσιο Κανάκη, οι οποίοι επιχειρούν να την απαγάγουν, γιατί η μητέρα της την έχει... πουλήσει αντί 2.000 ευρώ. Τρομοκρατημένο, το κοριτσάκι ειδοποιεί τον δάσκαλο και εκείνος με τη σειρά του τη γιαγιά της Μυρσίνη Τσονοπούλου, η οποία είχε την επιμέλεια.
Απόπειρα αρπαγής
Τρεις μέρες αργότερα η γιαγιά της μικρής μαζί με την Πωλίνα Αμιλήτου (τα παιδιά της οποίας φιλοξενούνταν στο σπίτι της Γενναδίου) πηγαίνουν στο Α.Τ. Αχαρνών και καταγγέλλουν την απόπειρα αρπαγής. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, με επικεφαλής τον διοικητή Παύλο Λουκάτο, ξεσκεπάζεται η πρωτοφανής υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνίστρια την αδίστακτη μητέρα Ειρήνη Τσονοπούλου. Η τελευταία έπαιρνε από το χέρι την κόρη της και τα δύο παιδιά της Αμιλήτου και τα... σέρβιρε στον 84χρονο Αθανάσιο Κανάκη και τον 62χρονο εφημέριο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, Σωτήρη Παπαδόπουλο.
Σοκ είχε προκαλέσει η αναφορά στη δικογραφία για την πρώτη «πάσα» της κορούλας της στον Κανάκη το 2002 κι ενώ ήταν μόλις έξι ετών. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται, Κανάκης και Τσονοπούλου πήραν τη μικρή στο αυτοκίνητο του πρώτου και την οδήγησαν στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Καματερού. Εκεί της αφαίρεσαν τα ρούχα και στη συνέχεια «παρά την αντίδραση της μικρής, της οποίας κρατούσε τα χέρια η μαμά της, ο Κανάκης ασκώντας σωματική βία ήρθε σε παρά φύσιν συνουσία μαζί της, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Ακολούθως ο κατηγορούμενος έδωσε στη μητέρα 50 ευρώ.
Για 50 ευρώ
Τσονοπούλου και Σουχλερής πήγαιναν δύο φορές την εβδομάδα το κοριτσάκι στο σπίτι του συνταξιούχου στα Λιόσια για 50 ευρώ. Από το 2002 μέχρι το 2005 το κοριτσάκι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, εντός του γραφείου του ιερέα Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, αντί του ίδιου χρηματικού ποσού. Σεξουαλική κακοποίηση δεχόταν και από τον πατριό της Σπύρο Σουχλερή.
Από τις αρρωστημένες ορέξεις των κατηγορουμένων δεν γλίτωσαν και τα δύο ανήλικα παιδιά της Πωλίνας Αμιλήτου, τα οποία για ένα χρόνο έμεναν στο σπίτι της Γενναδίου, καθώς εκεί φιλοξενούνταν η μητέρα τους ως οικιακή βοηθός.
Η δίκη
Και σε δεύτερο βαθμό η διαδικασία στο ακροατήριο ήταν σκληρή, καθώς οι περιγραφές της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων παιδιών ήταν για άλλη μια φορά άκρως σοκαριστικές, βίαιες και απάνθρωπες, με λεπτομέρειες βιασμών και βασανιστηρίων. Κατέθεσαν μάρτυρες με πρώτο τον αστυνομικό Παύλο Λουκάτο, ο οποίος ως αστυνομικός διευθυντής την περίοδο εκείνη πέτυχε να ξετυλίξει το κουβάρι του νήματος και να σωθούν τα ανήλικα παιδιά.
Κατέθεσε ο δάσκαλος της ανήλικης, κ. Πατρινόπουλος, του οποίου η τυπικότητα – παρατηρητικότητα και πραγματική ευθύνη του ρόλου του ως δασκάλου, βοήθησαν να εντοπιστεί το πρόβλημα και να αναλάβει την υπόθεση πλέον η αστυνομία.
Σκληρές περιγραφές
Οι πέντε εφέτες πρόεδροι και ο εισαγγελέας κ. Προβατάρης, ήταν πολλές οι φορές που άκουγαν τις μαρτυρίες συγκλονισμένοι. Οι περιγραφές έφεραν σε πολλούς μέσα στο ακροατήριο δάκρυα στα μάτια, το οποίο ήταν κατάμεστο από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση.
Η πλευρά της πολιτικής αγωγής, που από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο παραμένει σταθερή και ακλόνητη στις θέσεις της, ήταν παρούσα και δεν δίστασε πολλές φορές να παρακινεί τους μάρτυρες κατηγορίας να περιγράφουν τα γεγονότα, όπως τους τα διηγήθηκαν τα ανήλικα θύματα προκειμένου κανείς από τους δικαστές να μην έχει αμφιβολίες για το ποιος ή ποιοι διέπραξαν τα εγκλήματα σε βάρος των ανήλικων παιδιών.
«Τα παιδιά λένε την αλήθεια»
Η ψυχολόγος κ. Παρσενία Παπανικολάου ήταν για άλλη μια φορά αποκάλυψη για τον ψυχισμό των θυμάτων, δηλώνοντας ότι «τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα», χωρίς να αφήνει ερωτηματικά, αντίθετα με απόλυτη ακρίβεια και εμπειρία έθεσε την επιστημονική της γνώση και εμπειρία στη διάθεση του Δικαστηρίου.
Από την αρχή της διαδικασίας στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, είχε προβληθεί από τον δικηγόρο υπεράσπισης του ιερέα το αίτημα να καταθέσουν τα ανήλικα θύματα, εκ των οποίων κάποια είχαν πλέον ενηλικιωθεί. Τότε δόθηκε μια πραγματική μάχη από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η οποία και έδωσε στο Δικαστήριο να καταλάβει ότι η παρουσία στο ακροατήριο μόνο ζημία θα επέφερε στην ψυχική ισορροπία των θυμάτων.
Απόφαση φάρος
Σήμερα, μετά την εκφώνηση της απόφασης, η δικηγόρος των ανηλίκων θυμάτων, Κατερίνα Ζαγγανά, δήλωσε ότι: «...η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει τον φάρο για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται και το μήνυμα είναι σαφές ότι καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε. Στις υποθέσεις παιδεραστίας πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους όλοι όσοι ευθύνονται για την κακοποίηση των ανηλίκων και την προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών.
Πρέπει να διασφαλίσουμε στα παιδιά την προστασία τους και τη βεβαιότητα ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. ...»
Έξω πλέον από το Εφετείο Αθηνών υπήρξαν κάποιοι υποστηρικτές του ιερέα και κάποιες γυναίκες εξαπέλυαν ύβρεις και κατάρες σε βάρος των δικαστών και της δικηγόρου, η οποία μετά τη δήλωσή της έφυγε σχεδόν τρέχοντας.
*Της Μαρίας Δήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ