ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2015

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός κατηγορεί την Μέρκελ για ηθικό ιμπεριαλισμό στην προσφυγική κρίση

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός κατηγορεί την Μέρκελ για ηθικό ιμπεριαλισμό στην προσφυγική κρίση

© Sputnik/ Sergei Guneev

SPUTNIKNEWS 
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Viktor Orban την Τετάρτη απέρριψε αυτό που αποκάλεσε "Ηθικό   ιμπεριαλισμό" της  Γερμανίδας Καγκελαρίου  Άνγκελας Μέρκελ στην κρίση των μεταναστών της Ευρώπης.


Ο Orban, γνωστός  για τη σκληρή στάση του για τη μετανάστευση, κατηγόρησε  την Μέρκελ ότι  προσπαθεί να επιβάλει το όραμά της για μια ανοικτή   ΕΕ για το υπόλοιπο του μπλοκ,  όπως αναφέρει το  AFP.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας  ηθικός  ιμπεριαλισμός,», είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο  νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας.

Υπάρχει μια αυξανόμενη διαίρεση Υπουργών  Ανατολής-Δύσης εντός της ΕΕ  –  για  την αντίθεση των  ανατολικοευρωπαϊκών  κρατών , συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας –  που εξαναγκάζονται  να  αποδεχθούν  μια αμφιλεγόμενη συμφωνία  την Τρίτη  και να μοιραστούν 120.000 πρόσφυγες,  αναφέρει το AFP.

"Θα δεχθούμε τις απόψεις της Γερμανίας είτε επιτρέπει  σε όλους τους μετανάστες  να μπουν στην χώρα της είτε σε κανέναν. Αλλά ό, τι αποφασίσει η Γερμανία θα πρέπει να ισχύει  μόνο για την  Γερμανία,  δήλωσε ο Orban . Η χώρα μου έχει  το \"δημοκρατικό δικαίωμα\" για  μια διαφορετική προσέγγιση στην κρίση των μεταναστών.

"Είμαστε οι Ούγγροι, ωστόσο, δεν μπορούμε να σκεφτούμε με τα γερμανική μυαλά. Οι Ούγγροι θα  πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τις επιπτώσεις της μαζικής μετανάστευσης», είπε. «Οι Ούγγροι πολίτες  δεν το θέλουν αυτό. Ζητάμε να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες των Ούγγρων."

Ο Orban επανεξετάζει  ένα αντί σχέδιο που περιλαμβάνει το να  πείσουν την Ελλάδα να παραδώσει τα σύνορά της στις  χώρες της ΕΕ  που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την αστυνόμευση τους , καθώς και το διαχωρισμό των αιτούντων άσυλο από τους «οικονομικούς μετανάστες», πριν φτάσουν στην  ελεύθερης  ζώνης του  Σένγκεν όπου δε χρειάζεται διαβατήριο, σύμφωνα με το AFP.



Καθοδηγούμενοι από  Ούγγρους αστυνομικούς, οι μετανάστες προχωρούν στον δρόμο   μέσα από την ύπαιθρο και  αφού διέσχισαν  τα Ούγγρο-Κροατικά σύνορα κοντά στο χωριό Zakany στην Ουγγαρία συνέχισαν  το ταξίδι τους βόρεια στις 21 Σεπτεμβρίου, 2015.

Για να αποτρέψουν  την είσοδο μεταναστών από την Ουγγαρία έχουν  χτίσει ένα φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία και πέρασαν  νόμους που επιτρέπουν την  φυλάκιση  για όσους διασχίζουν τα σύνορα  παράνομα. Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα κανόνι νερού και δακρυγόνα για να διώξει  τους μετανάστες.

http://sputniknews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ