ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2015

Στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ δεν λύθηκε το πρόβλημα των προσφύγων

Στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ δεν λύθηκε το πρόβλημα των προσφύγων



Δισεκατομμύρια  Ευρώ για το πρόγραμμα του οργανισμού  των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ειδικά κέντρα για τους πρόσφυγες και την ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - είναι το αποτέλεσμα της έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διήρκεσε 7 ώρες. Αλλά για να λυθούν  όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εισροή των προσφύγων, είναι ακόμα νωρίς.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου στην ΕΕ, στην οποία φτάνουν οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, θα δημιουργηθούν  τα λεγόμενα «καυτά σημεία» - ειδικά κέντρα που θα εντοπίζουν τις νέες αφίξεις  όπου θα πρέπει να εγγραφούν και να αποδείξουν  ότι πατρίδα τους είναι σε κίνδυνο, δηλαδή, ότι είναι ακριβώς  πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες.

 Η διαδικασία θα λάβει χώρα σε διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των εμπειρογνωμόνων της προφοράς του αιτούντος. Εκείνοι που δεν μπορούν να αποδείξουν  τα  ζωτικής σημασίας αναγκαία για την   χορήγηση  ασύλου στην Ευρώπη, θα πρέπει να αποστέλλονται στη χώρα από την οποία έφτασαν  στην  Γηραιά ήπειρο.

Η δημιουργία τέτοιων κέντρων είναι  η απαίτηση και στις  χώρες της "ομάδας του Βίσεγκραντ", η οποία περιλαμβάνει την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πληρούται η προϋπόθεση αυτή, στην ομάδα «Visegradi" μάλωσαν  και μεταξύ τους και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η  Σλοβακία ψήφισε κατά της  κατανομής της ποσόστωσης των προσφύγων στις διάφορες χώρες της ΕΕ, και  δεν σκοπεύει να εφαρμόσει την απόφαση της πλειοψηφίας.
 Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε ότι η Μπρατισλάβα θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των αρχηγών το Υπουργείο Εσωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ένα τέτοιο βήμα δεν αποκλείεται επίσης στην Τσεχική Δημοκρατία. Η Πολωνία, η οποία μέχρι πρόσφατα υποστηρίχθηκε από τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία στην απροθυμία να υπακούσει "στις επιταγές της ΕΕ»,  στη συνέχεια υποστήριξε απροσδόκητα την  «Γηραιά  Ευρώπη» και στη συνεδρίαση των επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων ψήφισε υπέρ της ποσόστωσης για την κατανομή των προσφύγων, πράγμα το οποίο επέκρινε ο Τσέχικος Τύπος. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Polskie radio, η Τσεχική έκδοση Mlada Fronta σήμερα κατηγόρησε τους Πολωνούς ότι συμμετέχουν σε μια χαμένη εκ των προτέρων μάχη, και η ο δημοσιογράφος  Lidové noviny σημειώνει  ότι λόγω της απότομης αλλαγής της θέσης της Βαρσοβίας η ομάδα  Βισεγκραντ κατέρρευσε.

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται η  συνοριακή  διαφωνία  μεταξύ της Σερβίας και της Κροατίας. Χθες  το Βελιγράδι απαγόρευσε την εισαγωγή των κροατικών προϊόντων και την είσοδο όλων των εμπορικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων και τρένων  που είναι νηολογημένα στην Κροατία, ως απάντηση στο κλείσιμο των κροατικών αρχών των συνόρων  με τη Σερβία για την είσοδο όλων των φορτηγών. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε: «Αυτή η οικονομική επίθεση κατά της χώρας μας, από την  Κροατία είναι επιζήμια για τους επιχειρηματίες των δύο χωρών και η  Σερβία αναγκάζεται να αναλάβει δράση εναντίον οποιασδήποτε παράνομης συμπεριφοράς της Κροατίας.».

Το ζήτημα των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκε σε έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Αποφασίστηκε ότι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα σχέδιο κοινών συνοριακών υπηρεσιών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά, το μέλλον της συμφωνίας του Σένγκεν θα είναι υπό ερωτηματικό.

http://rg.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ