ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Κρήτη: Εκατοντάδες έτη κάθειρξης σε δουλεμπόρους - Κατηγορούμενος επιτέθηκε στο συνήγορό του


doulemporoi 29-9-2015Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου τη στιγμή που ο κατηγορούμενος άκουσε την ποινή... μαμούθ που του επέβαλλε το δικαστήριο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών. Ο καταδικασθείς επιτέθηκε στο συνήγορο υπερασπίσεώς του, προφανώς θεωρώντας τον...
υπεύθυνο για την άσχημη για αυτόν τροπή της δίκης και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να γλιτώσει τα χειρότερα ο δικηγόρος.


Δράστης του επεισοδίου ένας 51χρονος Κρητικός, που φερόταν ως εγκέφαλος οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπόρων  και καταδικάστηκε συνολικά σε 492 χρόνια κάθειρξη, και χρηματική ποινή 1.230.000 ευρώ! 
Η υπόθεση του κυκλώματος, που εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο του Ηρακλείου, αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες μέσα σε φορτηγό στην περιοχή του Τσούτσουρα το Μάϊο του 2014.
Πέντε από τους κατηγορουμένους ήταν Κρητικοί, ενώ δύο Σύριοι που είχαν παραπεμφθεί στο εδώλιο ήταν απόντες από τη δίκη. 
Όπως αναφέρει το cretalive, το  δικαστήριο έκρινε ένοχους επτά κατηγορουμένους για διευκόλυνση εισόδου μεταναστών και παράνομη παραμονή στη χώρα, ενώ τους απάλλαξε από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Στον 51χρονο κατηγορούμενο από τον Αχεντριά, που κρίθηκε ένοχος για την μεταφορά 83 μεταναστών, επιβλήθηκε η ποινή των 10 ετών κάθειρξης για τον κάθε ένα από τους 83, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 30 χιλ. ευρώ, επίσης για τον κάθε ένα μετανάστη. Δηλαδή κατά συγχώνευση  492 έτη κάθειρξης (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματική ποινή 1 εκ. 230 χιλ. ευρώ
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε έναν από τους δύο Σύριους που δεν εμφανίστηκαν στη δίκη.
Σε τρεις ακόμα Σύριους 40 ετών, 33 ετών και 30 ετών, που κατηγορούνταν για τη μεταφορά 33 μεταναστών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 330 χρόνων (εκτιτέα τα 25)
Στους δύο οδηγούς των φορτηγών, από το Ηράκλειο και τις Μελέσσες, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους καταδίκασε συνολικά σε 85 χρόνια κάθειρξης τον κάθε ένα και θα εκτίσουν 10 έτη στη φυλακή
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε η ποινή να μετατραπεί σε χρηματική και να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή.
Τέλος, το δικαστήριο αθώωσε τον  56χρονο αδερφό και τον 23χρονο ανιψιό του 51χρονου καθώς και έναν νεαρό Πακιστανό..
Φυγαδεύτηκε ο συνήγορος  του βασικού κατηγορούμενου
Με  το πέρας της δίκης ο 51χρονος βασικός κατηγορούμενος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον συνήγορό του, με αφορμή την έκβαση της υπόθεσης και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών, προκειμένου ο δικηγόρος να αποφύγει τα χειρότερα. Μάλιστα ο δικηγόρος ουσιαστικά φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ