ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

Σήμερα κληρώνει για τα πρώτα νησιά όπου καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ


Επειδή το μέτρο πρέπει να ισχύσει από την Πέμπτη και η Βουλή δεν έχει ακόμη ανοίξει, ετοιμάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
simera-klirwnei-gia-ta-prwta-nisia-opou-katargeitai-o-meiwmenos-fpa

H λίστα με τα πρώτα νησιά, στα οποία θα αρθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου, θα αποφασιστεί σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα υπάρχουν και... εκπλήξεις.
Επειδή το μέτρο πρέπει να ισχύσει από την Πέμπτη (1η Οκτωβρίου) και η Βουλή δεν έχει ακόμη ανοίξει, ετοιμάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ορίζει τα νησιά που θα υποστούν το νέο κύμα αυξήσεων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για τα πλέον τουριστικά νησιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Σύρο, Τήνο, Μήλο, Τζιά, Σίφνο και Ρόδο.
Εκτός, θα μείνουν σε αυτή τη φάση, τα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος με τους πρόσφυγες, όπως η Κως, η Μυτιλήνη, η Σάμος και η Χίος.
Οι κάτοικοι των νησιών που θα υπαχθούν στο πρώτο κύμα αυξημένου ΦΠΑ θα δουν τους συντελεστές να αυξάνονται: ο υπερμειωμένος από το 6% στο 9%, ο χαμηλός από το 9% στο 13% -εκεί θα υπαχθούν και τα ξενοδοχεία- και ο βασικός συντελεστής από το 16% στο 23%.
Όπως προβλέπει το μνημόνιο, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις: Την 1η Οκτωβρίου, την 1η Ιουνίου 2016 και την 1η Ιανουαρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ