ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2015

Αυτός αύξησε την τιμή φαρμάκου για το Aids κατά 5.000% (!)


Σάλο έχει προκαλέσει απόφαση φαρμακευτικής, ιδιοκτησίας ενός πρώην χρηματιστή της Wall Street, να αγοράσει τα δικαιώματα ενός φαρμάκου και να αυξήσει την τιμή.
farmakeutiki-auksise-tin-timi-farmakou-kata-5000-

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση μίας νεοσύστατης φαρμακευτικής εταιρείας, ιδιοκτησίας ενός πρώην χρηματιστή της Wall Street, να αγοράσει τα δικαιώματα ενός φαρμάκου που θεωρείται πολύ σημαντικό για ασθενείς του AIDS και να αυξήσει την τιμή του κατά 5.000% 

Η τιμή του Daraprim (πυριμεθαμίνη) εκτοξεύτηκε από τα 13,50 δολάρια στα 750! Το Daraprim καταπολεμά την τοξοπλάσμωση και μπορεί να προσβάλλει εύκολα ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ασθενείς του AIDS, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και εγκύους. 
ΗΑμερικανική Εταιρεία Μολυσματικών Νόσων είχε στείλει επιστολή στην εταιρεία Turing, ζητώντας να αναθεωρήσει την απόφασή της για την αύξηση του φαρμάκου, την οποία χαρακτήρισε «άδικη για πολλές ευπαθείς κατηγορίες ασθενών» και προτρέποντάς τη να εφαρμόσει μία «δίκαιη και λογική στρατηγική τιμών».

Η απάντηση του ιδιοκτήτη της εταιρείας Martin Shkreli ήταν αφοπλιστική. Ο ίδιος είπε ότι οι εταιρείες στις οποίες παλαιότερα ανήκαν τα δικαιώματα του εν λόγω φαρμάκου «στην ουσία το έδιναν τσάμπα» και επισήμανε ότι το φάρμακο παραμένει φθηνό σε σχέση με αντίστοιχα του εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ