ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

Γρίπη: Άλλος ένας νεκρός, 101 εισαχθέντες στις ΜΕΘ


griph 22-1-2016Άλλος ένας άνθρωπος κατέληξε την Παρασκευή από τη γρίπη ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τον επιθετικό ιό H1N1 στους 14. Σύμφωνα με τα στοιχεία του  ΚΕΕΛΠΝΟ  101 άτομα που έχουν νοσήσει από τον ιό έχουν εισαχθεί  στην εντατική - αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι...
Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν άλλα τρία κρούσματα και κανείς δεν γνωρίζει  πόσοι είναι ακόμη οι αδιάγνωστοι, καθώς, όποιος νοσεί, δεν πάει απαραίτητα στον γιατρό ή στο νοσοκομείο. Στα τρία νέα κρούσματα περιλαμβάνονται ένα παιδί 2 ετών - εισήχθη στη ΜΕΘ του Παίδων "Αγία Σοφία" -  ένα άτομο 58 ετών και μία έγκυος 28 ετών.


ο καθηγητής μικροβιολογίας ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής, δήλωσε: "Η ανάγκη θωράκισης της κοινότητας καθίσταται επιτακτική. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, αυτή τη στιγμή, περίπου οι μισοί ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 χρόνων. Είμαστε, δε, πολύ παραπάνω σε επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι".
Μικροβιολόγοι και λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καθημερινά λαμβάνουν το report από τα νοσοκομεία της χώρας, όπου αναφέρονται τα νέα περιστατικά, αλλά και πόσοι άνθρωποι κατέληξαν. Αυτό που είναι μείζον για τους επιστήμονες είναι  η παράμετρος "παιδιά" και, δη, υγιή, δίχως κάποιος πρόβλημα υγείας. Γιατί στις μικρές ηλικίες το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανώριμο, ακόμη, και άρα πιο ευάλωτο σε ιούς και σε λοιμώξεις. Πάντως μέχρι ώρας δεν έχει αλλάξει η εμβολιαστική πολιτική για τα παιδιά σε σχέση με τη γρίπη, σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής, πρόεδρο της ελληνικής και της παγκόσμιας παιδιατρικής εταιρείας Ανδρέα Κωνσταντόπουλο.
Όπως αναφέρει το healthmag, την  ίδια ώρα, γη και ύδωρ για ένα κρεβάτι εντατικής δίνουν κι άλλοι βαρέως πάσχοντες, αλλά 200 κρεβάτια παραμένουν κλειστά. Το προσωπικό των νοσοκομείων, με περίσσευμα ανθρωπιάς, κάνει τα αδύνατα δυνατά να διαχειριστεί τα νέα περιστατικά, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικά κ.ά. Στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, πάντως, έλεγαν στο healthmag ότι πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να γίνουν κινήσεις ματ, που να αφορούν στην ενδυνάμωση του εμβολιαστικού κινήματος και στην εξεύρεση πόρων, ώστε να πάψουν να πληρώνουν οι ασθενείς τα 50 ευρώ της εξέτασης, που επιβεβαιώνει τη γρίπη, από την τσέπη τους.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2016 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ